Το παρασκήνιο του «κοψίματος» από τη «γαλάζια» λίστα των υποψηφίων, αλλά και την απάντηση του Παναγιώτη Τραγάκη στον Πάνο Καμμένο, όταν ο υπουργός του έκανε πρόταση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μ. Μπεκίρης ήταν αυτός που τηλεφώνησε πρώτος στον αρχηγό της Ν∆ προκειµένου να τον ενηµερώσει για τις ατυχείς δηλώσεις του Γιάννη Τραγάκη.

Ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έδωσε αµέσως εντολή να υπάρξει δυναµική αντίδραση από την πλευρά της Πειραιώς µέσω της γνωστής ανακοίνωσης, µε την οποία ο υιός του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής ετίθετο εκτός του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου της Β' Πειραιά. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παραπολιτικά», αν και στενοί του συνοµιλητές προσπάθησαν να τον οδηγήσουν σε δεύτερες σκέψεις, ο ίδιος ήταν αµετακίνητος. «Αυτές οι καταστάσεις µόνο µε δυναµικές ενέργειες αντιµετωπίζονται. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που δυσάρεστες αλλά αναγκαίες αποφάσεις σαν κι αυτή ενίσχυσαν το ηγετικό προφίλ των προκατόχων του Κυριάκου, δεδοµένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της παράταξης.

Εδώ ο Κώστας Καραµανλής είχε κόψει τον Αχιλλέα», υπενθυµίζουν χαρακτηριστικά έµπειροι κοµµατικοί παράγοντες. Στο µεταξύ, όπως αποκάλυψαν τα parapolitika.gr, ελάχιστα λεπτά µετά τη διαρροή της επίµαχης ανακοίνωσης από την Πειραιώς, έσπευσε να επικοινωνήσει µε τον υιό Τραγάκη ο Π. Καµµένος, διαµηνύοντας ότι «είναι ευπρόσδεκτος στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ». Ωστόσο, ο Παναγιώτης Τραγάκης ήταν πολύ επιφυλακτικός, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις τον έβρισκαν εκτός Αθηνών. «Έχουµε και ελικόπτερο» απάντησε µε το γνωστό του στυλ ο συγκυβερνήτης της χώρας.

Αν και ο υπουργός Εθνικής Άµυνας επιχείρησε να διαψεύσει το εν λόγω δηµοσίευµα µετά τα έντονα παράπονα του σηµερινού βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Β’ Πειραιά και αντιπροέδρου της Βουλής ∆. Καµµένου, ο Παναγιώτης Τραγάκης, σε επικοινωνία που είχαν µαζί του τα «Παραπολιτικά» επιβεβαίωσε απόλυτα το ρεπορτάζ. «Οµολογώ ότι αιφνιδιάστηκα µε τα γρήγορα ανακλαστικά του υπουργού», σηµείωσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν υπάρχει ενδεχόµενο ένταξής του στο κόµµα του Πάνου Καµµένου. «Ούτε κατά διάνοια δεν πάω εκεί. Ανεξαρτήτως του τι συνέβη, έχω ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση του Μητσοτάκη ήταν απολύτως λογική και πως εγώ θα συνεχίζω να τον πιστεύω και να στηρίζω τη Ν∆», υπογράµµισε.