«Το 2018 θα είναι χειρότερο από το 2017. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έχω υποχρέωση να πω την αλήθεια. Όσοι πιστεύουν ότι τον Αύγουστο του 2018, με το τέλος του προγράμματος, πάμε στο τέλος των μνημονίων και της επιτήρησης και των μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας, κάνουν λάθος, λένε πάλι ψέματα στον ελληνικό λαό». Αυτό δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η δε αντιπολίτευση και μάλιστα η Νέα Δημοκρατία η οποία διεκδικεί να κυβερνήσει, πρέπει να έχει επίγνωση, γιατί στερείται επίγνωσης. Πρέπει να ξέρει ότι η περίοδος 2018-2023 είναι μία περίοδος υπονομευμέν».

Την έχει υπονομεύσει ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, διότι δεν τελειώνει το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, υπάρχει μνημόνιο μέχρι το 2023 και υπάρχει και το μεγάλο μνημόνιο, δυστυχώς, μέχρι την εξόφληση του χρέους, μέχρι το 2060. Ανέλαβε υποχρεώσεις τις οποίες ουδέποτε τόλμησε να αναλάβει άλλη κυβέρνηση, κι όλα αυτά έγιναν, έτσι, χαλαρά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροριστεράς είπε ότι «υπάρχουν δέκα υποψήφιοι, μία παράταξη που έχει με άνεση δέκα υποψήφιους και τουλάχιστον άλλους δέκα, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι, αλλά αυτοσυγκρατούνται και δεν είναι».

«Έχω πει τι μπορώ να υπηρετήσω και τι δεν μπορώ να υπηρετήσω, εμένα με ενδιαφέρει η συζήτηση επί της ουσίας και με ενδιαφέρει η συζήτηση από μία προοδευτική οπτική γωνία, αλλά με εθνικό στόχο, δεν με ενδιαφέρει ο κομματικός πατριωτισμός, με ενδιαφέρει ο εθνικός πατριωτισμός, γιατί αν με ενδιέφερε ο κομματικός πατριωτισμός, δεν θα βάζαμε το κεφάλι μας στον ντορβά. Προς το παρόν η συζήτηση γίνεται για οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα. Το σέβομαι αυτό, το παρακολουθώ εν μέρει, περιμένω να γίνει συζήτηση επί της ουσίας. Δεν μπορείς με υπαινιγμούς και γενικολογίες και αοριστολογίες και στερεότυπα να δώσεις απάντηση στις μεγάλες αγωνίες που κι εσείς εκφράζετε πολύ ωραία, μεταφέροντας την αγωνία του κόσμου. Πρέπει να μιλήσουμε με άλλον τρόπο. Αυτή είναι η βλάβη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Μας έβαλε να μιλάμε ξανά με τον παραδοσιακό τρόπο της μεταπολίτευσης σαν να μη συμβαίνει τίποτα, δηλαδή με συνθήματα, με απλουστεύσεις, με ψέματα, με γενικότητες», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος.

Μάλιστ υπενθύμισε ότι την υπόθεση της συνένωσης των δυνάμεων του μεσαίου χώρου την ξεκίνησε ο ίδιος από το 2012, όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή κριτική έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβέρνηση αναφορικά με την ανακοίνωση - αποχώρησης της Eldorado Gold από την χώρα.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε φιλοεπενδυτικός στις 10 Σεπτεμβρίου και την επομένη έφυγε η καναδική εταιρεία, δίνεται το μήνυμα ότι είσαι μία χώρα της πλάκας για επενδύσεις , η χώρα έχει διεθνή ευθύνη αποζημιώσεων και δεν είναι μόνον μία βλάβη πολιτική».

Για την Eldorado ανέφερε ότι τηρεί αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους διεθνώς και ότι έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ 18 αποφάσεις που δικαιώνουν την εταιρεία.

«Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να έχει προστατεύσει το περιβάλλον από το Στε», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η Χαλκιδική είχε παραδοσιακά μεταλλευτικές δραστηριότητες.