Tην εικόνα της «γαλάζιας» ολικής επαναφοράς, µέσω σειράς εκδηλώσεων και επισκέψεων των στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας στους νοµούς της Βόρειας Ελλάδας την προσεχή εβδοµάδα, µε αποκορύφωµα την εµφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ, επιχειρεί να εκπέµψει το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Προηγήθηκαν συσκέψεις και συναντήσεις του γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, στην κατεύθυνση της οργάνωσης και του συντονισµού του συγκεκριµένου προγράµµατος, σε συνεργασία µε τη Γραµµατεία Οργανωτικού του κόµµατος, δείχνοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι µόνο στη ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τονίζουν από την Πειραιώς, απέναντι στην καταστροφική για τη χώρα πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Ν∆ έχουν το δικό τους όραµα για τις περιοχές του ελληνικού Βορρά, που θα αποτυπωθεί στην οµιλία του προέδρου στη ∆ΕΘ. Με αυτή την ατζέντα ξεκινά η «πολιορκία» του Αλέξη Τσίπρα από τη Ν∆. Το τριήµερο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, η Νέα ∆ηµοκρατία θα πραγµατοποιήσει 17 εκδηλώσεις στους 15 νοµούς της Β. Ελλάδας, πλην της Θεσσαλονίκης, και περισσότερες από 230 επισκέψεις κλιµακίων. Ειδικότερα, «γαλάζια» κλιµάκια, αποτελούµενα από τοµεάρχες, βουλευτές, µέλη της Πολιτικής Επιτροπής, γραµµατειών, ΝΟ∆Ε, ∆ΗΜΤΟ και της ΟΝΝΕ∆, καθώς και τοπικά στελέχη θα πραγµατοποιήσουν επισκέψεις σε πρότυπες αγροτικές µονάδες, εξαγωγικές επιχειρήσεις, καινοτόµες start-up, βιοµηχανικές µονάδες, ερευνητικά ιδρύµατα, δοµές κοινωνικής αλληλεγγύης κ.ά. στην Κεντρική Μακεδονία, τη ∆υτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.  

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

«Η Ν.∆. κινείται δυναµικά, µε στρατηγική και σχέδιο, για την Ελλάδα του αύριο. Στηρίζουµε και πιστεύουµε στην επιχειρηµατικότητα και στην ιδιωτική πρωτοβουλία ως µοχλό ανάπτυξης για το µέλλον… Πιστεύουµε στις δυνάµεις των Ελλήνων», είναι το µήνυµα που στέλνει η ηγετική οµάδα της Πειραιώς. Παράλληλα µε τις περιοδείες, το πενθήµερο πριν από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ έχουν προγραµµατιστεί και εκδηλώσεις. Η ΟΝΝΕ∆ θα εγκαινιάσει το πενθήµερο µε την εκδήλωσή της, τη ∆ευτέρα 11 Σεπτεµβρίου, µε τίτλο: «Από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα του αύριο», στο λιµάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ την επόµενη ηµέρα η Γραµµατεία Επιστηµονικών Φορέων θα πραγµατοποιήσει εκδήλωση µε θέµα: «Οι εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης διαφορών ως µοχλός ανάπτυξης. Συνδιαµόρφωση µιας νέας νοµικής κουλτούρας», όπως και η Γραµµατεία Εργαζοµένων στον Ιδιωτικό και ∆ηµόσιο Τοµέα µαζί µε τη ∆ΑΚΕ ∆ηµοσίου Τοµέα, µε θέµα: «Η ∆ηµόσια ∆ιοίκηση σύµµαχος στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Αξιολόγηση – επιβράβευση – ανάπτυξη».  

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Τετάρτη 13 του µηνός θα ακολουθήσει εκδήλωση της Γραµµατείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης µε οµιλητές τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, τον βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, τον δήµαρχο Φλώρινας και πρόεδρο της ΠΕ∆ ∆υτικής Μακεδονίας Γιάννη Βοσκόπουλο, και τον «γαλάζιο» γραµµατέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσο Γαϊτάνη. Την Πέµπτη 14 Σεπτεµβρίου έχει προγραµµατιστεί η εκδήλωση της Γραµµατείας Αγροτικών Φορέων από την τοµεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραµπατζή, τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ∆ηµήτρη Μελά, τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕ Σπύρο Μάµαλη, τον πρόεδρο Συνεταιρισµών Ηµαθίας Χρήστο Γιαννακάκη, τον γ.γ. της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών Στέλιο Βογιατζή, και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονοµίας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά. Την Παρασκευή 15 του µήνα θα πραγµατοποιηθεί µια διαφορετική εκδήλωση, αυτή της Γραµµατείας Γυναικείων Θεµάτων, υπό τη Μαρία Συρεγγέλα, σε συνεργασία µε τη «γαλάζια» Τοπική Οργάνωση Ευόσµου-Κορδελιού, στην πλατεία του δηµαρχείου Ευόσµου, µε δωρεάν προληπτικούς µαστογραφικούς ελέγχους. «Η προσέγγιση που εφαρµόστηκε πέρυσι για πρώτη φορά µε µεγάλη επιτυχία ακολουθείται και φέτος σε µεγαλύτερη έκταση. Είναι ένα απαιτητικό εγχείρηµα, όµως, και µε την άριστη συνεργασία όλων των στελεχών και των Τοπικών Οργανώσεων και µε την ευφορία που διαπνέει το κόµµα έχει διαµορφωθεί ένα εξαιρετικό πρόγραµµα», τονίζει ο γραµµατέας της Ν∆ Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι δράσεις-εκδηλώσεις της Ν∆ στη ∆ΕΘ θα ολοκληρωθούν την ίδια ηµέρα, όταν ξεκινά το πρόγραµµα του προέδρου του κόµµατος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, και θα κορυφωθούν µε την οµιλία του στο Βελλίδειο, το Σάββατο 16 Σεπτεµβρίου, και τη συνέντευξη Τύπου την επόµενη ηµέρα, Κυριακή. Σηµειώνεται πως ήδη µέσα στα τρία πρώτα 24ωρα «γέµισε» η αίθουσα του Βελλιδείου, όπου θα µιλήσει ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από τις ηλεκτρονικές επιβεβαιώσεις. Η Πειραιώς φέτος χρησιµοποίησε ένα εξελιγµένο και πρωτοποριακό σύστηµα προσωποποιηµένων ηλεκτρονικών προσκλήσεων για τους συµµετέχοντες, που δεν έχει χρησιµοποιηθεί ξανά µέχρι σήµερα.