Την εκτίμηση ότι κανείς δεν αμφιβάλλει πως η οικονομία έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς, αλλά «ο κόσμος δεν το είδε ακόμα στις τσέπες του» εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τον Νίκο Σαμοΐλη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ του φετινού και του περσινού καλοκαιριού. Δεν υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει ότι η οικονομία έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς,. Και θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν το είδε ο κόσμος ακόμα στην τσέπη του».

Ερωτηθείς για τις επενδύσεις μετά το θέμα με την Eldorado στις Σκουριές, ο Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας ότι «αρκετές από αυτές ήταν αρκετά μπερδεμένες εξ αρχής». «Αρκετές από αυτές, αν τις διαπραγματευόμασταν εμείς, θα τις διαπραγματευόμασταν με καλύτερους όρους, η Eldorado είναι μια κλασικά τέτοια περίπτωση. Δεν παίρνει το ελληνικό κράτος τίποτα από την λειτουργία των χρυσωρυχείων πέρα από τη φορολογία. Από κει και πέρα εμείς ζητάμε το αυτονόητο από τις εταιρείες, ότι συμφωνήθηκε να τηρείται. Και γι' αυτό η ιστορία με την Eldorado δεν είναι σχετική με μια επένδυση που έχει προβλήματα, μοιάζει να είναι σχετική με ένα πολιτικό σχέδιο τουλάχιστον από αυτούς που την προβάλλουν, μιλάω για τα πολιτικά κόμματα» πρόσθεσε.

«Από μεριάς της επιχείρησης μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι την παραμονή της συζήτησης για τη διαιτησία της υπόθεσης βγήκε με τέτοιο πολιτικό υψηλό προφίλ ο διευθυντής της που ήξερε τι αντίκτυπο θα είχε» σημείωσε επίσης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί καθόλου για το στόχο του 3,5% πλεονάσματος για ένα χρόνο. «Η προσπάθειά μας είναι για τις επόμενες χρονιές. Φέτος είναι γεγονός ότι έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» κατέληξε.