Ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη δεύτερη Συνδιάσκεψη στελεχών των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα την οποία μπορεί να φέρει μόνο η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας αναφορά στη διαχρονική συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στον τόπο, ειδικά σε περιόδους κρίσης, τόνισε ότι: “Η δική μας παράταξη είναι αυτή που έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και την έστηνε ξανά στα πόδια της. Η χώρα μας γνώρισε μια κρίση που πολλοί δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Βέβαια, το 2009 κάποιος μας είχε προειδοποιήσει. Ο τότε πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, είχε το θάρρος να πει στους πολίτες την αλήθεια. Δυστυχώς, όμως, οι πολίτες ακολούθησαν αυτούς που υπόσχονταν πως «λεφτά υπάρχουν». Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε και τη ζούμε ακόμα όλοι. Αλλά τον πολιτικό αρχηγό που έταζε ότι «λεφτά υπάρχουν», σήμερα οι πολίτες τον έχουν αφήσει εκτός Βουλή.”

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με 7 λόγους – επιχειρήματα, που ανέλυσε διεξοδικά, δικαιολόγησε γιατί οι Έλληνες πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία.

Οι «7 βασικοί λόγοι»:

1. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
2. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
3. ΕΥΡΩΠΗ
4. ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥΣ
5. ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ
6. ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
7. ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι: “Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρούσε ότι το να τάζεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να δώσεις είναι ή πιο χυδαία, ή χειρότερη μορφή δημαγωγίας. Κι έθετε το εθνικό πάντα πάνω από το κομματικό. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ‘90-’93 είπε σκληρές αλήθειες και δικαιώθηκε.Την ίδια πολιτική ακολούθησε κι ο Κώστας Καραμανλής το 2009 και είπε την απόλυτη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Τότε, όμως, οι πολίτες ψήφισαν αυτόν που έταζε το «λεφτά υπάρχουν».
Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τις τύχες της χώρας μετά την καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και με σταθερά βήματα έβγαζε τη χώρα από την κρίση. Κάποιοι, όμως, πίστεψαν στη 13η σύνταξη… Οι ίδιοι που πίστεψαν και το «λεφτά υπάρχουν». Κι αυτό το αόρατο νήμα πολιτικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τους ιστορικούς ηγέτες της παράταξης, κρατάει σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Συμφωνία Αλήθειας.”