Παρέμβαση για το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορία που αποτελεί «αγκάθι», στην πορεία προς την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, έκαναν οι Pes Activists, που αποτελούν τους ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, το ζήτημα έχει και τεχνικές και πολιτικές παραμέτρους, αλλά και αποτελεί ζήτημα Δημοκρατίας, ενώ τονίζουν ότι έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην Επιτροπή Αλιβιζάτου, που με το κύρος και το δημοκρατικό της ήθος θα διασφαλίσει μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία.

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που αποτελεί το κρίσιμο ζήτημα για το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί η επιτροπή Αλιβιζάτου τάσσονται οι Pes Activists οι οποίοι όπως τονίζουν στηρίζουν το αίτημα από την πρώτη στιγμή χωρίς “ναι μεν αλλά” και χαρακτηρίζουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως ζήτημα δημοκρατίας και στοίχημα για να σπάσουν τα κομματικά, κοινωνικά, γεωγραφικά αλλά και ηλικιακά στεγανά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση τους:

Η πορεία προς την εκλογή αρχηγού και την οικοδόμηση του νέου φορέα έχει γεμίσει με προσδοκίες και ενθουσιασμό εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Οφείλει να είναι μια πορεία που γκρεμίζει τείχη και ανοίγει ορίζοντες. Οι PES Activists στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή το αίτημα για ηλεκτρονική ψηφοφορία χωρίς “ναι μεν, αλλά”.

Το ζήτημα έχει και τεχνικές και πολιτικές παραμέτρους. Εφόσον όμως δεσμεύονται οι εταιρείες ότι είναι τεχνικά εφικτό, η επιλογή του καταλήγει βαθειά πολιτική

Είναι το στοίχημα να σπάσουμε τα κομματικά, κοινωνικά, γεωγραφικά αλλά και ηλικιακά στεγανά. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Εφόσον οι εταιρείες μπορούν να εγγυηθούν από τεχνικής άποψης το αδιάβλητο της διαδικασίας, η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην Επιτροπή Αλιβιζάτου, που με το κύρος και το δημοκρατικό της ήθος θα διασφαλίσει μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία. #ναι_στην_ηλεκτρονική_ψηφοφορία»