Παρέμβαση στο θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έκανε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, στον απόηχο της διαφωνίας που έχει προκύψει μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μανιάτης σημειώνει ότι από την πρώτη ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Επιτροπής Ν. Αλιβιζάτο, καθώς και ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί και ηλεκτρονικά, ιδιαίτερα με απρόσκοπτη την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία στη μέγιστη δυνατή έκταση.

Υπογραμμίζει ότι η διαδικασία για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε αναμέτρηση μηχανισμών, αλλά επιβάλλεται να είναι αναμέτρηση ιδεών, προτάσεων, επιχειρημάτων για το αύριο των πολιτών και της πατρίδας» προσθέτοντας

«Ας αντιπαρατεθούν επιτέλους οι ιδέες και οι προτάσεις, για να αποδείξουμε ότι μας αφορούν τα μεγάλα και όχι τα μικρά. Για να ξαναδώσουμε προοπτική στον τόπο μας» τονίζει χαρακτηριστικά.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Μανιάτη

«Να μιλήσουμε επιτέλους για την κοινωνία και την πολιτική

Από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, τόνισα ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Επιτροπής Ν. Αλιβιζάτο, καθώς και ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί και ηλεκτρονικά, ιδιαίτερα με απρόσκοπτη την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία στη μέγιστη δυνατή έκταση. Για να διευρυνθεί η συμμετοχή της κοινωνίας, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Θεωρώ παραλογισμό, ένα μήνα μετά, αντί να συζητούμε για την πολιτική και το μέλλον της πατρίδας, να υπάρχουν επιφυλάξεις για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όταν η τεχνολογία δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα θέματα. Η διαδικασία για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε αναμέτρηση μηχανισμών. Επιβάλλεται να είναι αναμέτρηση ιδεών, προτάσεων, επιχειρημάτων για το αύριο των πολιτών και της πατρίδας.

Ας αντιπαρατεθούν επιτέλους οι ιδέες και οι προτάσεις, για να αποδείξουμε ότι μας αφορούν τα μεγάλα και όχι τα μικρά. Για να ξαναδώσουμε προοπτική στον τόπο μας.

Υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι με ανακοίνωσή του επιμένει στη θέση του ότι πρέπει να μπορούν να ψηφίσουν τα μελή και οι φίλοι ηλεκτρονικά, ενώ η πλευρά της Φώφης Γεννηματά απαντά ότι σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία πριν από την ημέρα της εκλογής για την παραλαβή του προσωπικού κωδικού (pin)».