Η απόφαση της ανακρίτριας Πειραιά Ασπασίας Αλβανού να εκδώσει (με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 2 ετών) εντάλματα σύλληψης για δύο Τούρκους λαθρεμπόρους ναρκωτικών που συνδέονται με την οργάνωση και τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των 2 τόνων ηρωίνης του «NOOR1», σηματοδοτεί ένα τέλος και μια αρχή.

Το τέλος της σκευωρίας που με τη βοήθεια του παρακράτους επιχειρήθηκε να στηθεί εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και της πολιτικής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο και αρωγό τον γνωστό στο πανελλήνιο για τις «αποκαλύψεις» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ταυτόχρονα όμως σηματοδοτεί και την αρχή μιας δικαστικής και πολιτικής περιπέτειας για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτής της πρωτοφανούς για τα ελληνικά χρονικά δικαστικής πλάνης, που πλέον βλέπουν να ξεμένουν από παραμύθια και δράκους...

Η κυρία Αλβανού δεν είναι τυχαίο πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση. Είναι η ανακρίτρια που χειρίζεται την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των ναρκωτικών και η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση των χρηματοδοτών του φορτίου μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου τον Ιούλιο του 2016. Είναι δηλαδή η κατεξοχήν αρμόδια ανακρίτρια με γνώση της υπόθεσης, η οποία, εξετάζοντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, οδηγήθηκε στην απόφαση να ζητήσει τη σύλληψη του Τούρκου διακινητή Σερίφι Ζιντάστι και συγγενικού του προσώπου που βρίσκεται στη Μ. Βρετανία και για τους οποίους έχουν χυθεί τόνοι μελανιού στην Τουρκία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Αυτό που καταφανώς δημιουργεί ερωτήματα είναι το γεγονός ότι ουδέποτε ο «Ηρακλής Πουαρό» της κυβέρνησης κ. Καμμένος ή ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ κ. Τριανταφυλλόπουλος απευθύνθηκαν στη συγκεκριμένη ανακρίτρια για να της δώσουν τα… ατράνταχτα στοιχεία που είχαν για την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν η μόνη αρμόδια για τη διερεύνηση της υπόθεσης των ναρκωτικών. Αντιθέτως, επέλεξαν να συνεργαστούν με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά κα Τζίβα, η οποία διενεργούσε (παράλληλα με την κύρια έρευνα!) προκαταρκτική για τις καταγγελίες για λαθρεμπορία και στην οποία –όλως τυχαίως– διαβιβάστηκε ένας φάκελος με ανώνυμες καταγγελίες, δύο ανυπόγραφες καταθέσεις και ένα δελτίο Τύπου, που έφυγαν από το γραφείο του κ. Παπαγγελόπουλου στις 3 Ιανουαρίου του 2017. Λίγες δηλαδή μέρες πριν τη διαβόητη μεταμεσονύκτια επίσκεψη της εισαγγελέως στις φυλακές Αυλώνα στις 17 του ίδιου μήνα, όπου η ίδια συνομιλούσε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή και ο Πάνος Καμμένος όχι μία αλλά 12 (!) φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Ένα κομβικό ζήτημα είναι γιατί αυτές οι καταγγελίες δεν πήγαν στην κυρία Αλβανού που είχε την αρμοδιότητα. Αυτό όμως δεν είναι της παρούσης. Εκείνο που αρχίζει να εξηγείται είναι το γιατί ο Πάνος Καμμένος, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο λιμενικός Χριστοφορίδης επέλεξαν να στήσουν τη συγκεκριμένη ΣΚΕΥΩΡΙΑ, χρησιμοποιώντας μια παράλληλη άσχετη έρευνα που έκανε η κυρία Τζίβα. Η απάντηση είναι απλή και την έδωσε ο ίδιος ο Χριστοφορίδης στους διαλόγους του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη: «Δίνεις τον Μαρινάκη», «θα πεις ότι τα χρήματα ήταν για τη μεταφορά», «δέκα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ μετά, τελειώνει ο Μητσοτάκης». Η προκαταρκτική έρευνα της κυρίας Τζίβα ήταν το πρόσφορο έδαφος για να στηθεί ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ με τους δράκους και τους καλούς ιππότες.

Το αφήγημα που προσπάθησε να στήσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Πάνος Καμμένος, οι οποίοι γνώριζαν εξαρχής ότι οι χρηματοδότες είναι Τούρκοι (αυτό ήταν και η ουσία της απόφασης του δικαστηρίου), ήταν ότι υπάρχει δήθεν και μια άλλη ποσότητα-«φάντασμα» 900 κιλών, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε υπήρχε στην αρχική δικογραφία και δήθεν χρηματοδοτήθηκε από εμβάσματα στον Γιαννουσάκη και πωλήθηκε σε Σέρβους επίσης «φαντάσματα». Ένα εξωφρενικό σενάριο που έπρεπε πάση θυσία να δέσει από την κατάθεση Γιαννουσάκη, ο οποίος ακούγεται στα ηχητικά αποσπάσματα να εκβιάζεται και να καθοδηγείται από τον λιμενικό Χριστοφορίδη να καταθέσει το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη «και μας φτάνει εμάς αυτό για να τον δέσουμε», όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο επίορκος λιμενικός.

Η αγωνία να κατασκευαστεί αυτό το παραμύθι ήταν τόσο εξόφθαλμη, κάτι που φαίνεται τόσο από τον τρόπο με τον οποίο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προσπαθεί να καθοδηγήσει τον Γιαννουσάκη στις συνεντεύξεις του όσο και από τα 12 συνεχή τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου εκείνο το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου στον ισοβίτη. Όλη αυτή η ιστορία στήθηκε μεθοδικά, οργανωμένα, από μια μεγάλη ομάδα με δημοσιογράφους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, ανακριτικούς υπαλλήλους και παρακρατικούς, με μόνο σκοπό τη στοχοποίηση Μαρινάκη και την πολιτική εκμετάλλευση εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο που αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ έχει έναν αδύναμο κρίκο. Τον ίδιο τον Γιαννουσάκη, τον οποίο η πλευρά Καμμένου - Τριανταφυλλόπουλου επιχείρησε να καταστήσει αξιόπιστο μάρτυρα, ενώ ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για αυτή τη δυσώδη υπόθεση.

Για όσο διάστημα δεν έβγαιναν τα εντάλματα σύλληψης των Τούρκων, η εγκληματική αυτή παρέα επιχειρούσε με όχημα την άσχετη προκαταρκτική της κυρίας Τζίβα να στήσει τη ΣΚΕΥΩΡΙΑ της. Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές γνώριζαν εδώ και τρία χρόνια τους ξένους οργανωτές και χρηματοδότες της μεταφοράς του φορτίου των 2 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor-1»! Επιπλέον, γνώριζαν ότι τα ασύλληπτα ηγετικά μέλη του κυκλώματος στην Τουρκία και στο Βέλγιο προχωρούν σε ένα άγριο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», με εννέα φόνους, επειδή «χάθηκε» το φορτίο ηρωίνης, αξίας τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Όμως, όλα αυτά που περιγράφονται αναλυτικά σε έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, DEA, σε ξένα ΜΜΕ, αλλά και σε σειρά καταθέσεων στην Ελλάδα, περνούσαν απαρατήρητα από Έλληνες υπουργούς, δικαστές, αξιωματικούς του Λιμενικού και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, oι οποίοι φαίνεται ότι είχαν μοναδικό μέλημα να εμπλέξουν με το… ζόρι στην υπόθεση τον εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Και αυτό αδιαφορώντας για στοιχεία για τα οποία βοά όλη η υφήλιος και αναφέρονται και σε εκθέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, λόγω αυτού του παιχνιδιού των σκοπιμοτήτων, οι Αρχές άφησαν να γίνει η δίκη του «Noor-1» με 35 κατηγορουμένους, παρότι ήξεραν ότι από το εδώλιο αλλά και από τη δικογραφία έλειπε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο «τμήμα» της υπόθεσης και οι οργανωτές της μεταφοράς, και το δικαστήριο έκρινε με το 20%-30% των συνολικών στοιχείων του «Noor-1». Κι όταν κάποιοι μάρτυρες είχαν αποπειραθεί να μιλήσουν για τους ξένους χρηματοδότες, πολιτικοί και άλλοι ιδιώτες το μόνο που τους έλεγαν ήταν: «Ξεχάστε τους Τούρκους και τους Βέλγους. Πείτε μας μόνο για τον Ελληνα χρηματοδότη…».

Δυστυχώς, Μάκη και Πάνο, δεν το μάθατε. Τα παραμύθια τέλος. Δεν είναι μόνο η απόφαση της ανακρίτριας Αλβανού που κατονομάζει πέραν πάσης αμφιβολίας τους χρηματοδότες του φορτίου. Είναι και η απόφαση του κ. Μπρακουμάτσου που «καίει» και τον ισοβίτη μάρτυρά σας, στον οποίο στηρίξατε ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μπρακουμάτσος, ο Γιαννουσάκης «διαμορφώνει το περιεχόμενο των καταθέσεων και των συνεντεύξεών του ανάλογα με τις συγκυρίες και από το πώς κρίνει ότι θα πετύχει αναστολή της εφέσεώς του κατά της καταδικαστικής αποφάσεως, δυνάμει της οποίας εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Με απλά λόγια, Πάνο και Μάκη, ο μάρτυράς σας είναι πλήρως αναξιόπιστος, όπως άλλωστε και εσείς. Καλό, δε, θα ήταν να μην επιχαίρετε με την απόφαση Μπρακουμάτσου. Ο κύριος εισαγγελέας όχι μόνο δεν αρχειοθέτησε την υπόθεση Καμμένου, αλλά την έστειλε στη Βουλή, όπου στις 25 του μήνα ο «ελικοπτεράτος» υπουργός θα επιχειρήσει να καλυφθεί πίσω από τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να μην αρθεί η ασυλία του και να μην οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο ίδιος εισαγγελέας στέλνει στο Ναυτοδικείο τον επίορκο λιμενικό και απαλλάσσει την κυρία Τζίβα. Βέβαια, ο κ. Μπρακουμάτσος αρνήθηκε να λάβει υπόψη του τις συνομιλίες Χριστοφορίδη - Γιαννουσάκη, αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία, θεωρώντας ότι είναι παράνομα αποκτηθέν υλικό.

Δυστυχώς για εσάς όμως, αυτό το υλικό, αυτόν τον αδιανόητο διάλογο, που δείχνει τις παρακρατικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, τους εκβιασμούς και τα ανταλλάγματα για να φτιαχτεί αυτή η πρωτοφανής σκευωρία, τον άκουσε όλη η ελληνική κοινωνία. Τα ψέματα και τα παραμύθια σας τελείωσαν. Ήρθε η ώρα της απολογίας σας...