Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Νίκου Αλιβιζάτου και των υποψηφίων αρχηγών ενόψει της εκλογής ηγεσίας για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με σημερινή του επιστολή, ο συνταγματολόγος ενημερώνει τους διεκδικητές ότι μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πραγματοποίηση των εκλογών σε χρόνο κοντά στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί (5 και 12 Νοεμβρίου), όπως η on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και το οικονομικό κόστος που θα απαιτηθεί για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Ταυτόχρονα, πετάει την «καυτή πατάτα» της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, στους ίδιους τους υποψηφίους, αφού χαρακτηρίζει το ζήτημα «πολιτικό» που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της επιτροπής. Όπως αναφέρει, «παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφοριάς, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν»

Στο μεταξύ, ο κ. Αλιβιζάτος κάνει ένα βήμα πίσω στο ζήτημα της κοινής σύσκεψης που είχε ζητήσει με προηγούμενη επιστολή του, πρόταση που απορρίφθηκε από τη Φώφη Γεννηματά.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πώς δεν συμφωνεί ότι συντρέχει λόγος καθυστέρησης, ενώ διαφωνεί με τη σύγκληση σύσκεψης όλων των υποψηφίων που προτείνει ο κ. Αλιβιζάτος με το επιχείρημα ότι η Επιτροπή που προεδρεύει έχει αρμοδιότητα μόνο τα διαδικαστικά, ενώ στο εγχείρημα εμπλέκονται κόμματα που δεν εκπροσωπούνται από υποψήφιους.

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος τόνιζε ότι συμφωνεί με την συνάντηση των υποψηφίων, στην οποία όμως, όπως ξεκαθάριζε, θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι φορείς που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται άμεσα από κάποιον εκ των υποψηφίων. 

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ και υποψήφιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κάθε σύσκεψη για τη μεταβολή των συμφωνηθέντων διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου θα πρέπει να συμμετέχουν το ΚΗΔΙΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις, ως κόμματα - μέλη της ΔΗΣΥ».

Στον αντίποδα, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, ο Νίκος Ανδρουλάκης , Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Μανιάτης συμφώνησαν με τις προτάσεις Αλιβιζάτου για σύσκεψη των υποψηφίων και ενδεχόμενη μετάθεση των εκλογών. 

Ο κ. Αλιβιζάτος, στη σημερινή του επιστολή, τονίζει ότι «έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις». «Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνταγματολόγος. 

Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, τις επόμενες ημέρες ο κ. Αλιβιζάτος καλείται πλέον να λύσει το δύσκολο σταυρόλεξο των ζητημάτων που μένουν σε εκκρεμότητα, ο οποίος με το εγνωσμένο κύρος του, θα πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση και να βρει λύσεις που θα ικανοποιούν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.