Μια όψη της ποιότητας του χαρακτήρα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος σήμερα έχει και την τιμητική του στη Βουλή, καθώς αναμένεται να απολογηθεί τόσο για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη όσο και για το τζογάρισμά του στο Λονδίνο που, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» προκλήθηκε πολιτικός σεισμός, παρουσιάζει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα «Νέα».  

Γράφει ο δημοσιογράφος: «...ο Καμμένος στην αγωνιώδη προσπάθειά του να εκλεγεί και παράλληλα να κερδίσει ψήφους στο κομμάτι εκείνο της δεξιάς που πίστευε ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι η 17 Νοέμβρη είχε εκτυπώσει βιβλίο με την υπογραφή του στο οποίο "αποκάλυπτε", φυσικά με… αδιάψευστα όπως πάντα στοιχεία και ντοκουμέντα, ότι αρχηγός της 17 Ν ήταν ο Ανδρέας και ιδεολογικός της καθοδηγητής ο Λαλιώτης. Μέλη της, δε, πλην του Οικονομέα (σ.σ. η υπενθύμιση του δημοσιογράφου για το βιβλίο γίνεται με αφορμή την πρώτη γνωριμία του δημοσιογράφου Οικονομέα με τον τότε νεαρό πολιτικό Πάνο Καμμένο), μερικά γνωστά πρόσωπα της αριστεράς, όπως ας πούμε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Νίκος Μανιός, ο Περικλής Κοροβέσης, και "συμπαθούντες" ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και πολλοί και διάφοροι άλλοι!      

Καμμένος for ever...».  

Και συνεχίζει ο Γιώργος Παπαχρήστος: « Προσθέτω, έτσι για να υπάρχει μια πλήρης εικόνα επί του θέματος, ότι την πατρότητα του βιβλίου διεκδικούσε έως τον θάνατό του (διότι, όπως έλεγε, ο εντολέας του Καμμένος τον είχε "φεσώσει") ο θεωρητικός της χούντας των συνταγματαρχών Γεωργαλάς.

Πλην όμως με πείσμονα διάθεση ο Καμμένος το αρνιόταν κατηγορηματικά και απειλούσε με αγωγές και μηνύσεις κατά την πάγια τακτική του το γερόντιο, άρα οφείλουμε να δεχθούμε ότι είναι αποκλειστικά δικό του, νομίζω. Και δίνει από μόνο του μια ανελέητα αποστομωτική απάντηση σε όσα θα ισχυριστεί κατά την απολογία του στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή».

Ο δημοσιογράφος καταλήγει ότι δέκα χρόνια μετά το βιβλίο του, οι συλλήψεις για την 17Ν τον διέψευσαν παταγωδώς και παρά τις προσπάθειές του να το εξαφανίσει από την πιάτσα… αυτό παραμένει ως ντοκουμέντο να θυμίζει ανεξίτηλα «την ποιότητα και το περιεχόμενο των "δράκων" που κάθε φορά εκστομίζει…».