Επίθεση τόσο προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας όσο και προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις ευθύνες που φέρουν και οι δύο στο θέμα της αντιθεσμικής παρέμβασης του Πάνου Καμμένου στην δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η χώρα βρίσκεται σε έναν πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο. Είναι χρέος όλων μας να μην γυρίσουμε στο σκοτεινό παρελθόν, να προστατεύσουμε τη νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η υπόθεση Καμμένου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να εκβιάζει τον δημόσιο βίο» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε:. «Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στην υπόθεση Καμμένου; Οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ρίγη σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου. Δεθήκατε τόσο πολύ που τραβάτε ο ένας τον άλλον στον βυθό. Σ' αυτό τον μοιραίο εναγκαλισμό, δεν θα σας προσφέρουμε σωσίβιο. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλος μαζί».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμενε στα τρία βασικά ερωτήματα της υπόθεσης που αφορούν τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας: «Ζητάμε να εξεταστεί η πράξη του κ. Καμμένου για να δούμε αν πρόκειται για μια παρέμβαση ενός απερίσκεπτου υπουργού ή αν κρύβεται κάτι άλλο. Οι εισαγγελικές Αρχές έκριναν ότι η κατηγορία για τον Καμμένο δεν μπορεί να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη. Έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή. Αφού θέλετε την αλήθεια, μην αφήνετε τη σκιά να πλανάται πάνω από τον υπουργό και την κυβέρνησή σας. Να μάθουμε όλοι τι είπαν συνολικά επί 21 λεπτά ο υπουργός σας και ένας καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών. Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν και να απαντηθούν. Είχε ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας; Είχε την έγκριση του πρωθυπουργού; Γνώριζε ο πρωθυπουργός τι ειπώθηκε μεταξύ του υπουργού και του ισοβίτη; Αν γνώριζε, είναι απολύτως συνυπεύθυνος σε μια βαριά θεσμική εκτροπή». Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να διασώσουν την πολιτική τους αξιοπρέπεια, να ψηφίσουν θετικά για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».    

Την απουσία του Πάνου Καμμένου από την συζήτηση η οποία τον αφορά και καθώς εξετάζεται η εμπλοκή του σε υπόθεση της δικαιοσύνης κατήγγειλε κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η συζήτηση έχει ξεκινήσει στις 11 και 20, τρεις ώρες και δέκα λεπτά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει εισέλθει στην αίθουσα του κοινοβουλίου για μόνο λίγα λεπτά. Είναι παράδοξο να εγκαλείται ο υπουργός και ο ίδιος να μην βρίσκεται στην αίθουσα καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Ελπίζω να παραβρεθεί στη δική μου ομιλία ή να την παρακολουθεί από το κλειστό κύκλωμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.  


Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:

«Η ΝΔ σήμερα θέτει ένα αυτονόητο ζήτημα. Θεσμικά, πολιτικά και ηθικά. Μιλάμε για μία υπόθεση για την οποία προκύπτουν ενδείξεις για κατάργηση εξουσίας, με χειραγώγηση της δικαιοσύνης με πιθανό σκόπό σκοτεινών επιδιώξεων. Δεν καταδικάζουμε κανέναν εκ των προτέρων. Ζητάμε να μην μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση. Να ελεγχθούν πρακτικές επικίνδυνες και απαράδεκτες θεσμικά. Ξέραμε ότι δεν έχετε καμία δυσκολία να στοχοποιείτε όποιον σας ενοχλεί μέσω του φιλικού σας Τύπου, όποιος δεν σας εξυπηρετεί. Ξέραμε ότι κατασκευάζετε fake news, αλλά και ψεύτικες δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου. Ξέραμε τη σχέση σας με τη δικαιοσύνη. Στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου δώσατε θέση πριν καλά-καλά κατέβει από την έδρα της. Δείχνουν όλα αυτά την αγωνία σας να κρατηθείτε στην εξουσία. Δυστυχώς το ίδιο επιλέγετε να κάνετε και σήμερα. Τραυματίζετε την ελληνική δικαιοσύνη. Και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή όταν θα αντιπαρατεθείτε μαζί της. Με τέτοια νοοτροπία είναι λογικό η κυβέρνηση να θεωρεί φυσιολογικό ο υπουργός της χώρας να συνομιλεί με ισοβίτη και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός ότι στοιχεία αποκαλύπτουν χειραγώγηση της δικαστικής έρευνας προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα.

Ζητάμε να εξεταστεί η πράξη του κ. Καμμένου για να δούμε αν πρόκειται για μια παρέμβαση ενός απερίσκεπτου υπουργού ή αν κρύβεται κάτι άλλο. Οι εισαγγελικές Αρχές έκριναν ότι η κατηγορία για τον Καμμένο δεν μπορεί να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη. Έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή. Αφού θέλετε την αλήθεια, μην αφήνεται τη σκιά να πλανάται πάνω από τον υπουργό και την κυβέρνησή σας. Να μάθουμε όλοι τι είπαν συνολικά επί 21 λεπτά ο υπουργός σας και ένας καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών. Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν και να απαντηθούν. Άραγε είχε ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας; Είχε την έγκριση του πρωθυπουργού; Γνώριζε ο πρωθυπουργός τι ειπώθηκε μεταξύ του υπουργού και του ισοβίτη; Αν γνώριζε, είναι απολύτως συνυπεύθυνος σε μια βαριά θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος ο κ. Καμμένος θα έπρεπε πρώτος να θέλει να διερευνηθούν όλα αυτά και να μην υπάρχει καμία σκιά.

Αλλά αυτός είναι ο Καμμένος, υβρίζει και συκοφαντεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία. Ανεχτήκατε τις κακόγουστες φιέστες του, ανεχτήκατε τον προκλητικό τρόπο ζωής του, αλλά πάει πολύ και να ανέχεστε τις κατηγορίες εναντίον του για πολιτική σκευωρία. Θα εμφανιστείτε ή θα παραμείνετε κρυμμένος όπως βδομάδες τώρα, που κρύβεστε και δεν τολμάτε να επισκεφτείτε τις περιοχές του Σαρωνικού. Δεν έχει λόγο να φοβάται ο κ. Τσίπρας. Γιατί κρύβεται όμως; Άραγε ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει ότι με τον Τσίπρα θα πάνε μαζί μέχρι τέλους. Δεν θα αναφερόμαστε από εδώ και πέρα στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου αλλά στην κυβέρνηση Καμμένου  -Τσίπρα. Καλύπτει και Κουρουμπλή ο κ. Τσίπρας. Γιατί είναι άραγε τόσο πολύτιμος ο κ. Κουρουμπλής για τον κ. Τσίπρα; Μήπως είναι και η εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή στην υπόθεση Καμμένου και τον εμποδίζει; Θα επανέλθουμε στο ζήτημα αυτό.  

Η έρευνα για το "Noor 1" πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος. Κι όπου υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Αλλά στις δημοκρατίες τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει η δικαιοσύνη. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος. Μας λέτε ότι εφόσον είναι στη δικαιοσύνη μια υπόθεση δεν πρέπει να εξετάζεται και από τη Βουλή. Αυτό είναι ψευδές και παραπλανητικό. Η ελληνική δικαιοσύνη σας θυμίζω ότι εξέταζε και τον δανεισμό των κομμάτων και των ΜΜΕ, εξέταζε και εξετάζει και τις υποθέσεις του Ερρίκος Ντυνάν και του ΚΕΕΛΠΝΟ και παράλληλα υπήρχαν εξεταστικές και στη Βουλή. Και ορθώς υπήρχαν. Είστε πολιτικά ανέντιμοι, γιατί εμείς έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις για Εξεταστικές Επιτροπές, εσείς δεν έχετε ψηφίσει καμία δική μας. Η Εξεταστική Επιτροπή είναι το καθήκον της αλήθειας που έχουμε όλοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Τα επιχειρήματά σας είναι προφάσεις. Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στην υπόθεση Καμμένου; Οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ρίγη σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου. Δεθήκατε τόσο πολύ που τραβάτε ο ένας τον άλλον στον βυθό. Σ' αυτό τον μοιραίο εναγκαλισμό, δεν θα σας προσφέρουμε σωσίβιο. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλος μαζί.

Καλώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να συστρατευτούν μαζί μας. Δείξτε ότι έχετε ευαισθησία για την νομιμότητα την ηθική τάξη, ότι έχετε πολιτική αξιοπρέπεια. Όσο κι αν κρύβετε την αλήθεια, αυτή θα σας συναντήσει κάποτε και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη».