Πυρά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις 12 συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη. Καταγγέλλει εναγκαλισμό Τσίπρα - Καμμένου με αποκλειστικό στόχο την καρέκλα και βγάζει στη σέντρα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι απώλεσαν το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο είχαν ως σημαία. «Ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή αμήχανη εμφάνισή του αποδείχτηκε ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός» ανέφερε σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό  «όμηρο του κ. Καμμένου» και τον κατηγόρησε ότι «εκτός τόπου και χρόνου, έφτασε στο σημείο -πάνω στον ενθουσιασμό του- να δικαιολογήσει ακόμη και τον κ. Κουρουμπλή για τις τραγικές ευθύνες του στη διαχείριση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου». «Η αγάπη του για την καρέκλα είναι τέτοια που υπερασπίζεται, χωρίς καμία ντροπή, υπουργούς που μιλάνε με ισοβίτες» τόνισε η Πειραιώς.

Όσο για τον υπουργό Άμυνας, επισήμανε ότι «όποιος είδε το παραλήρημα του κ. Καμμένου έβγαλε τα συμπεράσματά του γιατί δεν μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας». Πεποίθηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής διότι η κυβερνητική συνοχή πιθανόν να δοκιμαζόταν και η κυβέρνηση να έπεφτε, οπότε θα γίνονταν εκλογές και πάνω από τους μισούς βουλευτές του κ. Τσίπρα θα πήγαιναν στα σπίτια τους, γιατί το κόμμα τους θα έχανε. «Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους Τσίπρα - Καμμένο. «Δεθήκατε τόσο πολύ και τραβάτε ο ένας τον άλλο στον βυθό».  

Έστειλε μήνυμα ότι σε αυτό τον «μοιραίο εναγκαλισμό, η ΝΔ δεν θα προσφέρει σωσίβιο». «Διπλές πλειοψηφίες όπου θα παριστάνετε εκ του ασφαλούς οι μεν τους προοδευτικούς, οι δε τους υπερπατριώτες, να τις ξεχάσετε» τόνισε. «Από εδώ και μπρος ό,τι φέρνετε προς ψήφιση θα πρέπει να έχει την έγκριση και τη στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν δεν την έχει, εμείς δεν θα μπαίνουμε στην ουσία της συζήτησης. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο».