Όταν ο Αλέξης Τσίπρας µάς διαβεβαίωνε ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός παντός καιρού, όλοι είχαµε καταλάβει πως θα παραµείνει µέχρι τέλους επαναστάτης και δεν θα υπογράψει ούτε μνηµόνια ούτε θα υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών. ∆εν είχαµε φανταστεί πως η συγκεκριµένη του δήλωση είχε άλλο νόηµα. ∆ηλαδή ότι θα είναι πρωθυπουργός που λειτουργεί µόνο σε συνθήκες ηλιοφάνειας, όπως είχε πει κάποτε και ο σηµερινός Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος για τον Γ. Παπανδρέου.

Εδώ και αρκετό καιρό, ο Αλ. Τσίπρας εµφανίζεται µόνο σε χαρές και πανηγύρια και εκεί που του λένε «έλα για να κόψεις καµιά κορδέλα». Στα άσχηµα γεγονότα και στα δυσάρεστα συµβάντα ο Αλ. Τσίπρας, ύστερα από εισηγήσεις των συµβούλων του, επιλέγει να είναι «απών» και «άφαντος» για να µην προσβάλλεται η ηγετική του εικόνα από λοιµούς, σεισµούς, καταποντισµούς, φωτιές, πληµµύρες και ναυάγια. ∆ηλαδή µακριά από τα καµένα της Αττικής, στα οποία εµφανίστηκε µε καθυστέρηση πολλών ηµερών, µακριά από τα κατεστραµµένα από σεισµούς νησιά της Λέσβου και της Κω, όπου δεν πήγε ποτέ, µακριά από τα πληµµυρισµένα της Χαλκιδικής, όπου επίσης δεν έδωσε σηµεία προσωπικής παρουσίας, και βεβαίως ακόµη πιο µακριά από τα µολυσµένα νερά του Σαρωνικού και του παραλιακού µετώπου της Αττικής.

Τα επισηµαίνουµε όλα αυτά επειδή µας είχε µάθει αλλιώς ο ίδιος. Τότε που εγκαλούσε όλους τους προκατόχους του ότι «κρύβονται στο Μέγαρο Μαξίµου, φοβούνται να αντικρίσουν την κοινωνία» και άλλα ακόµη κωµικά που σήµερα τα βρίσκει µπροστά του.