Σε αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης φαίνεται να εξελίσσεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς (φωτ.). Οπως συζητείται στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου, η πολυπραγμοσύνη του έχει φέρει ουκ ολίγες φορές σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Tσίπρας εμφανίζεται για πρώτη φορά δυσαρεστημένος με τον στενό του συνεργάτη.

Ούτως ή άλλως, ο κ. Παππάς λειτουργώντας εδώ και καιρό σαν «αλεξίσφαιρο» του κ. Τσίπρα έχει δεχτεί ουκ ολίγα εσωκομματικά βέλη, κυρίως από την πλευρά των «53+» αλλά και από τον Νίκο Φίλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε στο παρασκήνιο τη σκέψη του πρωθυπουργού να κάνει τον κ. Παππά γραμματέα του κόμματος, αναγκάζοντάς τον σε άτακτη υποχώρηση, η οποία οδήγησε στην επιλογή του κ. Σκουρλέτη.

Οπως συζητούν μεταξύ τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα ο Νίκος Παππάς είναι ταυτισμένος με τις πιο μεγάλες κυβερνητικές αποτυχίες, ενώ οι αντίπαλοί του τού χρεώνουν τις διαρροές εναντίον τους στον Τύπο. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε βεβαίως το 2016 με το φιάσκο στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των νομικών υποστήριζαν πως ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Παππάς έπεισε τον πρωθυπουργό περί του αντιθέτου. Αποτέλεσμα, να συρθεί το σύνολο της κυβέρνησης σε μια αποτυχημένη επιλογή, η οποία είχε τότε μεγάλο πολιτικό κόστος. Τα γεγονότα εκείνα επέφεραν για ένα μικρό διάστημα την απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η επόμενη ήττα του κ. Παππά ήταν όσα συνέβησαν στον τομέα ευθύνης του και συγκεκριμένα στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό. Ειδικότερα, ο υψηλού κύρους καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του οργανισμού καταγγέλλοντας αδιαφανείς πρακτικές και μάλιστα χρησιμοποίησε τη χαρακτηριστική φράση «follow the money».

Το επιστέγασμα, ωστόσο, των αποτυχιών Παππά είναι όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στη δημόσια τηλεόραση, στην οποία πρέπει να τονιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επενδύσει τα μέγιστα, αξιοποιώντας το «μαύρο» που είχε ρίξει η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά το 2013.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως η ΕΡΤ όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά δίνουν και παίρνουν οι καταγγελίες για διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, οι οποίες συνδυάζονται με αλλεπάλληλες παραιτήσεις επιτελικών στελεχών. Είναι ενδεικτικό πως το θέμα της ΕΡΤ απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ακούστηκαν πολύ σκληρά λόγια από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει βγάλει «κίτρινη κάρτα» στον Νίκο Παππά, με αποτέλεσμα να παραμείνει άγνωστο αν στην επόμενη αποτυχία ή ακόμα και λόγω των... ψιθύρων που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου θα επιλέξει να του βγάλει «κόκκινη».  

Πηγή: Secret