Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Αμύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις», προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί από το Σώμα.

Το σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα εξής:

α)Ρυθμίσεις για δυνατότητα οικειοθελούς βραχείας παραμονής στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων αξιωματικών, οι οποίοι φτάνοντας στο βαθμό του συνταγματάρχη έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αυτοί παραμένουν στο στράτευμα εφόσον το επιθυμούν, αλλά τίθενται αυτομάτως εκτός της επετηρίδος και δεν ακολουθούν τους συμμαθητές τους.

β)Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού αξιωματικού σε στελέχη που προέρχονται από την κατηγορία των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), δηλ. στελέχη τα οποία δεν έχουν τελειώσει σχολή υπαξιωματικών.

γ)Αξιοποίηση της άχρηστης, παλαιάς, πλεονάζουσας και μη χρησιμοποιούμενης ΚΙΝΗΤΗΣ περιουσίας των ΕΔ, με σκοπό την προσπόριση οικονομικών ανταλλαγμάτων προς όφελος των ΕΔ. Δηλ. ό,τι παλαιό υλικό υπάρχει και δεν χρησιμοποιείται πλέον θα μπορεί να πωλείται και τα χρήματα να τα αξιοποιούν οι ΕΔ.

δ)Σύσταση Κοινού Σώματος Επιθεωρητών στο ΥΠΕΘΑ, από το οποίο θα στελεχώνεται και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου. Το νέο αυτό Σώμα θα έχει τη δυνατότητα διενεργείας ελέγχων σε ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ για την διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων καθώς και την πρόληψη και καταστολή της διαφθοράς. Όπως σημειώνεται στην εισαγωγική έκθεση, στην πραγματικότητα θα μετεξελιχθεί το προβλεπόμενο και υφιστάμενο Ελεγκτικό Σώμα του Στρατού Ξηράς, που ως τώρα είχε αρμοδιότητα δράσεως ΜΟΝΟ στο ΣΞ. Στο νέο Σώμα θα ενταχθούν οι υφιστάμενες αρμοδιότητες των αντίστοιχων οικονομικών επιθεωρήσεων και μονάδων εσωτερικού ελέγχου των ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ ΓΕΑ, στις οργανωτικές δομές των οποίων δεν υφίσταται ανεξάρτητο Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς.

ε)Επίλυση ζητημάτων του ΥΠΕΘΑ όπως:

--στρατολογικής φύσεως

--πλαίσιο λειτουργίας ενώσεων εν ενεργεία στρατιωτικών (δηλ. «συνδικαλιστικές» ενώσεις)

--επιβολής ποινικών ρητρών σε ΔΕΚΟ που έχουν συνάψει συμβάσεις προμήθειας με ΥΠΕΘΑ.
--εξόφληση υποχρεώσεων στρατιωτικών νοσοκομείων, που απορρέουν από προμήθειες υλικών και αγαθών και παροχής υπηρεσιών χωρίς υπογραφή συμβάσεων.