Επίθεση στην πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος την Πέμπτη ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία στο εσωτερικό του φορέα που εκπροσωπεί προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχίσει την κοινή πορεία με την Κουμουνδούρου ή όχι.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε πως θα σεβαστεί το όποιο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ενώ δήλωσε θετικός στο ενδεχόμενο σχηματισμού νέας σοσιαλιστικής τάσης, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κόμμα για να κατέβει στις εκλογές.

Προσωπική επιλογή Τσίπρα η συνεργασία με Καμμένο

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στην πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό, υπογραμμίζοντας πως η κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο ήταν προεκλογική υπερβολή, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος για το γεγονός ότι «δεν έκανε άνοιγμα στην κοινωνία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πολιτικές που δεν αλλάζουν επαρκώς και όπως πρέπει το τοπίο. Για να αλλάξει το τοπίο, πρέπει να κάνεις πράγματα με τα οποία θα γίνεις δυσάρεστος και στους δικούς σου ανθρώπους» σημείωσε.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μια προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.