Στα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα όσο και την αναμενόμενη αποσαφήνιση των ερωτημάτων που έχουν παραμείνει αναπάντητα αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σε χθεσινή συγκέντρωση υποστηρικτών του.

 «Σημαντικότερο ίσως των αποφάσεων που θα παρθούν είναι ο τρόπος λήψης αυτών!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πόντας για να προσθέσει στη συνέχεια:

« Σε μια Χώρα σε κρίση μεν αλλά με έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους μόρφωσης δε, οι πολίτες για να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στην Πολιτική και τους Πολιτικούς πρέπει να δουν σοβαρότητα στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην ορθή εκτέλεση τους. Να αποφύγουμε τα προοδευτικά ευχολόγια και τα συντηρητικά κατάλοιπα! Να εμπιστευτούμε τις διεθνείς πρακτικές! Να αποδείξουμε όλοι, από την πρώτη στιγμή, ότι η υπευθυνότητα της πράξης είναι υπέρτερη του συμφέροντος της βούλησης. Η αλλαγή στο τρόπο διαβούλευσης, η άρτια εκτέλεση της υλοποίησης, η εποικοδομητική διαχείριση των αντίθετων απόψεων είναι σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης για τον Πολίτη. Ωραία λόγια και μεγαλεπήβολα σχέδια, έχουν ακουσθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, έχουν παρασύρει και εν τέλει έχουν απογοητεύσει. Η στροφή στην σοβαρότητα, η συγκέντρωση στην πράξη και την αποτελεσματικότητα αυτής, είναι απαραίτητα συστατικά μια νέας προοδευτικής πολιτικής κουλτούρας που οφείλουμε όλοι να εγκαθιδρύσουμε στην συνείδηση αρχικά την δική μας και μετέπειτα του κόσμου που ζητάμε να μας εμπιστευτεί.»