Όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της επιτροπής Αλιβιζάτου που συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιαστούν από τον κ. Αλιβιζάτο, τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μελώv της επιτροπής, με τις εταιρίες Wind και OTS, σχετικά με το έργο για την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. 

Επίσης, να αποσαφηνιστούν οι ημερομηνίες της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους κανόνες δεοντολογίας, την ψηφοφορία των αποδήμων και τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Στο τραπέζει αναμένεται να πέσει και η ολοκληρωμένη πρόταση για να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, την οποία κατέθεσε, όπως είχε δεσμευτεί, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έχει παραδοθεί από χθες σε όλους τους υποψηφίους, τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα και τον Νίκο Αλιβιζάτο.

Η πρότασή του προκρίνει την ηλεκτρονική ταυτοποίηση των στοιχείων, χρησιμοποιεί τρεις τρόπους διασταύρωσης των στοιχείων (αριθμό κινητού τηλεφώνου, προσωπική πιστωτική κάρτα και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), προβλέπει περισσότερες δικλίδες ασφαλείας για τους ψηφοφόρους άνω των 60 ετών και, σε περιπτώσεις αναντιστοιχίας, άμεση αξιολόγηση ενδεχόμενου κινδύνου πλαστοπροσωπίας.

Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί ότι η πρότασή του θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση. Όπως λέει θα δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και όλοι όσοι αναζήτησαν λύσεις μακριά από την πατρίδα τα χρόνια της κρίσης. Επίσης, δεν θα αποκλεισθούν από την εκλογική διαδικασία πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Η πλευρά πάντως της Φώφης Γεννηματά παραμένει αμετακίνητη στη θέση της και θεωρεί πως το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.