Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Παλλάς για την παρουσία του αφιερωματικού τόμου του μακαριστού αγιονορείτη γέροντος Μωυσή, είχε απ' όλα, και θρησκευτικό και πολιτικό ενδιαφέρον και μουσική και συζητήσεις για τα παλιά τα ξεχασμένα από τους πολλούς. Κύριος ομιλητής στην κατάμεστη αίθουσα, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Παρουσιαστής ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος το 2008 είχε διαπομπευτεί για το ομώνυμο «σκάνδαλο» που τελικά κρίθηκε δικαστικώς και αμετακλήτως ως μη σκάνδαλο. Στο ακροατήριο μεταξύ άλλων ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο Γ. Οικονόμου από τη ΝΔ, καμιά 50αριά μητροπολίτες και πλήθος  επιφανών-αφανών της θρησκευτικής και παραγωγικής ζωής.

Τόσο ο ηγούμενος Εφραίμ όσο και ο Θ. Ρουσόπουλος, στη διάρκεια της 4ωρης εκδήλωσης (σ.σ. κατέληξε με ψαλμωδίες από τον Μανώλη Μητσιά, κουμπάρο του  Αντώνη Σαμαρά), αναφέρθηκαν στην παλαιά τους περιπέτεια. Στάθηκαν όμως κυρίως στη δικαίωση και την κάθαρση που ήλθε με το πέρασμα του χρόνου. Ευλογοφανές λοιπόν το πολιτικο-θρησκευτικό αποτύπωμα…  

ΔΓΙΑΝΝ