Ομαδικά πυρά δέχεται η κυβέρνηση από κόμματα της αντιπολίτευσης που της καταλογίζουν πλήρη ανικανότητα και ανεπάρκεια αναφορικά με τις επενδύσεις.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας μπλοκάρει τις επενδύσεις, υπερφορολογεί, είναι ο υπεύθυνος της γενιάς των 360 ευρώ.

Αναφερόμενος μάλιστα στο Ελληνικό και τη θέση του ΚΑΣ, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η ΝΔ δεν προτείνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Όπως υπογράμμισε, δεν χρειάζεται να είναι μνημονιακή υποχρέωση για να προχωρήσει μία επένδυση που δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο ότι είναι υπέρ των επενδύσεων, ενώ στην πραγματικότητα τις μπλοκάρει.

Υπάρχει σειρά δηλώσεων στελεχών της που είναι εναντίον της επένδυσης. Δεν υπάρχει καμία επένδυση στη χώρα που η κυβέρνηση να μην έχει καθυστερήσει, κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την κοινοβουλευτική της ομάδα να καταθέτει επερώτηση, με αντικείμενο την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων.

Οι 19 βουλευτές της ΔΗΣΥ κατηγορούν την κυβέρνηση για ανικανότητα και ιδεοληπτικές εμμονές που διώχνουν τις μεγάλες επενδύσεις από τη χώρα.

Η επίκαιρη επερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου ο οποίος καλείται να απαντήσει για τις “καθυστερήσεις και την ολιγωρία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στην άρση των τεχνητών εμποδίων προκειμένου να αποδοθεί το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στους επενδυτές για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αξιοποίησή του”, για τις ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της επένδυσης στα ορυχεία της Χαλκιδικής και την ενδεχόμενη οριστική απόσυρση της εταιρίας από την Ελλάδα.