Την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να υπερψηφίσει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης να γίνονται ανάδοχοι γονείς, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια με Σύμφωνο Συμβίωσης ανακοίνωσε πριν από λίγο η ειδική αγορήτρια του κόμματος Έφη Χριστοφιλοπούλου.

Εξηγώντας την απόφαση της ΚΟ η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναγνώρισε ως θετικές τις αλλαγές που επέφερε η αναπληρωτής Υπουργός Θεανώ Φωτίου στο επίμαχο άρθρο 8.

«Το άρθρο 8 λέει πλέον ότι η καταλληλότητα στην αναδοχή είναι πρωτεύον κριτήριο και στην περίπτωση συγγενούς δεν ισχύει το όριο ηλικίας. Πρέπει όλοι να είμαστε προσηλωμένοι στο Σύνταγμα. Περισσεύει η υποκρισία όταν ξεχνάμε ότι σήμερα οποιοσδήποτε Έλληνας μεμονωμένος θα μπορεί να υιοθετήσει ή γίνει ανάδοχος γονέας χωρίς διακρίσεις θρησκευτικές ή σεξουαλικές. Βλέπουμε θετικά τις αλλαγές του άρθρου 8 και το υπερψηφίζουμε» είπε.

Έπειτα και από το «ΝΑΙ» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η υπερψήφιση του άρθρου αναμένεται με ευρεία πλειοψηφία καθώς παρά τους διαφωνούντες το υπερψηφίζουν (με μεμονωμένες εξαιρέσεις βουλευτών) οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές από τις υπόλοιπες ΚΟ φαίνεται πως ήδη συγκεντρώνεται μια πλειοψηφία η οποία ξεπερνά το 160.