Μήνυμα Μητσοτάκη για στήριξη επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα
Στο προσυνέδριο ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε και την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους
Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα και με μείωση του μη μισθολογικού κόστους, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβαση που έκανε στο προσυνέδριο της ΝΔ για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Μετά την τοποθέτηση τριών εκπροσώπων επιτυχημένων επιχειρήσεων που ήταν οι ομιλητές του πρώτου πάνελ (Βερέμης Μάρκος Συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας Upstream, Μαγιάτης Σπύρος Συνιδρυτής και Προϊστάμενος Τεχνολογίας της εταιρείας Workable και Βλάχος Μανώλης Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Filora Organics) και ανέπτυξαν πως πέτυχαν να διατηρήσουν και να μεγαλώσουν ακόμη και σε συνθήκες κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «κόντρα στην απαισιοδοξία και στην μαυρίλα που επικρατεί οι άνθρωποι αυτοί δεν συμβιβάστηκαν με την μετριότητα και στόχευσαν στην παγκόσμια αγορά. Σημείωσε ότι ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο να δημιουργηθούν επιχειρήσεις εξωστρεφείς, με νέους εργαζόμενους που αξιοποιούν το υψηλό δυναμικό των πανεπιστημίων, πληρώνουν καλά και προσφέρουν καλό περιβάλλον και ομαδικότητα».
«Πρέπει να αποτελεί κεντρική επιλογή από την πλευρά της κυβέρνησης η στήριξη τέτοιων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «μιλάμε για μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, οι Σκουριες κλπ. Είναι σημαντικές επενδύσεις, αλλά πρέπει να καλλιεργήσουμε μία νέα γενιά που να αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα με τους όρους που αναφέραμε. Η υγιής νέα επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί με φορολογικά κίνητρα, με κατάρτιση και διευκόλυνση της πρόσβασης σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε, δε, και την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ ρώτησε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που μετείχαν στο πάνελ, αν έχουν πρόβλημα απώλειας εργαζομένων τα χρόνια της κρίσης, γιατί καποιοι επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί βρίσκουν καλύτερες συνθήκες; Η απάντηση που πήρε είναι ότι πράγματι τα τελευταία τρία χρόνια οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να χάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχαν παλαιότερα, το άφθονο και υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό.