«Μακάρι η ΝΔ να μπορούσε να τοποθετηθεί στην σωστή πλευρά καθώς είναι ένα κόμμα που πολλοί από τους βουλευτές του έχουν ισχυρές θέσεις με την Εκκλησία. Εγώ εύχομαι η ΝΔ να κάνει το βήμα», τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικα 90,1 στην εκπομπή Weekend Online και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Γεωργία Σκιτζή

Σχετικά με την στάση της Εκκλησιάς ο κ. Ραγκουσης δήλωσε ότι «εγώ θα ήθελα και η σημερινή διοίκηση της Εκκλησίας να κάνει ένα βήμα μπροστά. Όπως έκανε και η καθολική εκκλησία και ο Πάπας δήλωσε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από του ομοφυλοφίλους. Θέλω λοιπόν και η εκκλησία να μπει μπροστά μιας και αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με την επιλογή αλλά με την φύση του ανθρώπου και να αναγνωρίσει ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι φυσικό»

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν μετά τις δηλώσεις του κ. Ραγκούση είπε πώς «δεν μετανιώνω για κι που είπα και είναι αλήθεια. Εγώ δεν το είπα αυτό σαν μομφή. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα αλλά σε καταστάσεις.

Εγώ δεν το είπα αυτό για τους Μητροπολίτες αλλά για την υπαρκτή κατάσταση. Εγώ δεν πρόκειται να παρασυρθώ από χαμηλού επίπεδου εξυπνακισμούς. Το εξώδικο είναι μια λυπηρή αντίδραση από την διοίκηση της εκκλησιάς. Ας του φωτίσει ο θεός και ότι θέλουν πλέον ας πράξουν».