«Στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ζητημάτων που καθορίζουν αυτά τα δικαιώματα θα πρέπει να είμαστε μια φωνή μια γροθιά μια εικόνα που πρέπει να συνάδει με την ευρωπαϊκή εικόνα της ΝΔ. Πρέπει να παραμείνει στον πυρήνα της σκέψης μας το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ευρωπαϊκή εικόνα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή Weekend Online και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Γεωργία Σκιτζή. 

«Πιστεύω ότι πρέπει να πει καταρχήν ΝΑΙ η ΝΔ, δύσκολα και λεπτά ζητήματα πολλούς τους ενοχλούν άλλα ένα ευρωπαϊκό κράτος ρυθμίζει και τα ζητήματα των πολιτών του» , ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ πρέπει να δει με προσοχή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα υπάρξουν και άλλα ζητήματα στον μέλλον που θα έρθει η ώρα να τα αντιμετωπίσει».

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την Εκκλησία δήλωσε: «Είναι σεβαστές οι απόψεις της εκκλησιάς και πραγματικά είναι δικαίωμα της εκκλησίας να έχει την άποψη ως θεσμικός εταίρος της χώρας αλλά η Βουλή νομοθετεί. Η ΝΔ συνυπολογίζει την άποψη της εκκλησιάς αλλά είναι πολιτικό κόμμα, τα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλεγεί, πρέπει να υπάρχει ο διαχωρισμός των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων».

«Ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί μέχρι το τέλος της θητείας του να κάνει πράγματα τα όποια θα τα βλέπει μετά και θα αναρωτιέται πόσο απελπισμένος ήταν. Ο πολιτικός μεταμφιεσμός του είναι τόσο εντυπωσιακός».