«Με ενότητα και με ανανέωση η παράταξη μπορεί να παίξει ρόλο προς όφελος της πατρίδας. Και ο στόχος θα πρέπει να είναι ένα άλλο σχέδιο ανάπτυξης, ώστε να μειωθεί η ανεργία, να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό, να δώσουμε πραγματική ελπίδα στον ελληνικό λαό και όχι να πάμε στις πολιτικές των τελευταίων ετών αυτής της κυβέρνησης, των μεγάλων λόγων, των μικρών έργων και της απόλυτης απογοήτευσης του ελληνικού λαού». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη σημερινή επίσκεψή του στον Δήμο Τεμπών και τη συνάντηση με τον δήμαρχο, Κώστα Κολλάτο.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «η παράταξη πρέπει να πάει σε μία νέα σελίδα», τονίζοντας ότι «θα πρέπει να μπουν στην πολιτική άφθαρτοι άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με το πελατειακό κράτος και που έχουν επάρκεια να διαχειριστούν και να συγχρονίσουν την Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις».

Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών και εφόσον δεν καταφέρει να ηγηθεί του νέου φορέα, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως και στα δύσκολα πάντα έμενε στην παράταξη και ως απλό μέλος. «Δεν είμαι από αυτούς που ήταν υπουργοί και βουλευτές και μόλις έχαναν την εξουσία πήγαιναν σε άλλα πολιτικά τζάκια για να ζεσταθούν. Αυτούς δεν τους χρειαζόμαστε πίσω» σημείωσε.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Κολλάτο για τα προβλήματα της περιοχής, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς επισήμανε πως ο Δήμος Τεμπών έχει πολύ μεγάλες δυνάμεις για ανάπτυξη. «Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και τον αγροτικό τομέα και τον τομέα του τουρισμού και να υπάρχει μία διασύνδεση ώστε μέσω του αγροτουρισμού, αλλά και της ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, να υπάρχουν μεγάλες τουριστικές ροές στην περιοχή των Τεμπών» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.