Όλα τα επικουρικά κινδυνεύουν, καθώς η κυβέρνηση κατήργησε όλους τους πόρους υπέρ της επικούρησης, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως μέση επικουρική σύνταξη από τα 385 ευρώ έχει μειωθεί στα 171,34 ευρώ, ενώ όπως ανέφερε από το 2019 όλες οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν 18% από την προσωπική διαφορά και οι επικουρικές 18%. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα χάσουν τα οικογενειακά επιδόματα, όπως του γάμου και των παιδιών, ενώ θα καταργηθεί και το ΕΚΑΣ. Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε επίσης πως το μνημόνιο προβλέπει ότι δεν θα δοθεί καμία αύξηση στις συντάξεις από το 2018 έως το 2022.  

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, είπε ότι κυριαρχεί η εκ περιτροπής και η μερική απασχόληση και σημείωσε πως σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ μία στις 100 θέσεις εργασίας αμείβονται με 300 ευρώ. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διατήρησε νόμο σύμφωνα με τον οποίο ο εργοδότης μονομερώς μπορεί να αλλάξει την πλήρη σε μερική απασχόληση για τους εργαζόμενους και πως έχει βάλει υποθήκη τη χώρα για τα επόμενα χρόνια προκειμένου να ικανοποιήσει τους δανειστές.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε ότι ήταν ο μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησε με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας πως ο κεντρικός πυρήνας μιας αριστερής ιδεολογίας είναι να πάρεις τους κατώτατους μισθούς και να τους αυξήσεις.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως έχει ασθενή κοινωνική ατζέντα και δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Για τον ΕΔΟΕΑΠ είπε ότι η κυβέρνηση βάφτισε το αγγελιόσημο κοινωνικό πόρο και τράβηξε το χαλί κάτω από ένα υγιές ταμείο και ζήτησε να υπάρξει άμεση λύση για τη διάσωση του ταμείου.