Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την Κατερίνα Παπακώστα είναι ένα σαφές μήνυμα ότι από τώρα και στο εξής τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η παράταξη δεν πρόκειται να ανεχθούν φαινόμενα εσωστρέφειας και υπονόμευσης εκ των έσω.

Η συγκεκριμένη βουλευτής χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπερασπίστηκε τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος με τη σειρά του παρέλαβε το «δωράκι» και την προσκάλεσε να συμμετέχει σε κάποια επιτροπή. Κατάφερε έτσι η κυρία Παπακώστα να μετατρέψει σε εσωκομματικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας μια κουβέντα στην οποία ο κ. Καμμένος είχε δεχθεί συντονισμένα πυρά απ' όλη την αντιπολίτευση.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα δημιουργούσε πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία τον τελευταίο χρόνο. Πριν από μερικούς μήνες είχε ζητήσει την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του τομεάρχη Υγείας όσο διαρκεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται το θέμα. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η συγκεκριμένη βουλευτής με κατά καιρούς τοποθετήσεις της, όπως εκείνη περί απόσυρσης του αιτήματος της ΝΔ για πρόωρες εκλογές- την οποία διέψευσε εκ των υστέρων- αλλά και με την γενικότερη στάση της, έδινε αφορμές για δημιουργία εσωκομματικών ζητημάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ σωστά αντιλήφθηκε ότι η μία και μόνη επιλογή του ήταν να την απομακρύνει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα, με μια κυβέρνηση η οποία σπέρνει τον εθνικό διχασμό, στήνει κομματικό κράτος και εξουθενώνει οικονομικά όλο και περισσότερους πολίτες, δεν έχουν θέση τα εσωκομματικά τσαλίμια και οι προσωπικές πικρίες.

Το μήνυμα δεν αφορά μόνο την κυρία Παπακώστα. Είναι και άλλοι οι οποίοι, αντί συγκροτημένα και συντονισμένα να ασκούν τον αντιπολιτευτικό τους ρόλο, μετατρέπονται σε δεκανίδια της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Και μάλιστα το κάνουν με απολύτως επαναλαμβανόμενο τρόπο και άρα απολύτως συνειδητοποιημένο.
Πρόσωπα τα όποια θέλουν να ταυτίζουν τον εαυτό τους με «τάσεις» εντός της Νέας Δημοκρατίας και να μιλούν εξ ονόματος άλλων. Παράγοντες που οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρησιμοποίησαν προκειμένου να τους μετατρέψουν σε «δούρειο ίππο» για να ανοίξουν ζητήματα εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία.

Η παράταξη όμως δεν μπορεί να φιλοξενεί «πεμπτοφαλαγγίτες» την ώρα που δίνει την πιο μεγάλη μάχη της, διαμορφώνοντας πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινή γνώμη. Όποιος δεν μπορεί ή δεν αντέχει να δώσει αυτήν τη μάχη δεν έχει θέση στη Νέα Δημοκρατία. Λιπόψυχοι, ριψάσπιδες και κυρίως Εφιάλτες δεν θα συγχωρέσει η βάση της παρατάξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σημερινή κίνησή του δείχνει πως δεν θα το επιτρέψει. Και είναι βέβαιο ότι έχει μαζί του το σύνολο των στελεχών αλλά κυρίως της βάσης της Νέας Δημοκρατίας.