Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας έθεσε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σφοδρή κριτική που δέχθηκε ο υπουργός από την ομάδα των 53, τον οδήγησε στο να θέσει την παραίτησή του σε κάθε ενδιαφερόμενο, δηλαδή στον Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γιάννης Μουζάλας δέχθηκε από τους «53» κριτική σε δύο επίπεδα. Αφενός διότι δεν συμφωνούν ιδεολογικά με τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό και αφετέρου γιατί η Ελλάδα τηρεί κατά γράμμα όσα προβλέπει η συμφωνία, τη στιγμή που πολλά κράτη της Ευρώπης έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.

«Εφόσον πιστεύετε ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, τότε να παραιτηθώ» ήταν η απάντηση του Γιάννη Μουζάλα στην κριτική.

Σε συνομιλία των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ με τον Γιάννη Μουζάλα, ο ίδιος παραδέχθηκε την κριτική που του ασκήθηκε, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα της παραίτησης. Την ίδια στιγμή το Μαξίμου με διαρροή μέσω του ΑΠΕ τονίζει ότι «δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προτείνει τον Γιάννη Μουζάλα στην Κομισιόν για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τη διαδικασία της προεπιλογής να ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου. Άρα, εάν ο Γιάννης Μουζάλας συμφωνεί με το σενάριο αυτό, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί για να διεκδικήσει τη νέα του θέση.