Eπιστολή προς τους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς απέστειλαν οι συντονιστές των PES Activists Greece, Θοδωρής Δουλουμπέκης και Αλέξανδρος Καρύδης.

Σκοπός η διοργάνωση από κοινού με όλες τις οργανώσεις των νέων που αυτοτοποθετούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς μιας εκδήλωσης κατά την οποία διεκδικητές της ηγεσίας θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν την νέα γενιά.

Στην επιστολή τους προτείνουν «η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές – σε ημέρα που θα εξυπηρετεί καλύτερα το πρόγραμμα όλων - και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους Προέδρους να απαντήσουν έκαστος/η σε μια ερώτηση ενός νέου, εντός 8 λεπτών, μιλώντας για τα μεγάλα διακυβεύματα της γενιάς μας»

Όπως επισημαίνουν «ο ρόλος των νέων ανθρώπων σε αυτές τις εκλογές και στην οικοδόμηση του νέου κοινού μας σπιτιού και οράματος πρέπει να είναι κομβικός. Η νέα γενιά της Παράταξης, που έχει υποφέρει όσο καμία άλλη από την κρίση, μπορεί να πάρει το παιχνίδι στα χέρια της. Η μαζική συμμετοχή των νέων θα δώσει φτερά στη δυναμική μας. Στόχος είναι χιλιάδες νέοι να συμμετάσχουν ενεργά και να στήσουν κάλπες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε κάθε μεγάλη πόλη της Ευρώπης».

Στην επιστολή τονίζεται ότι « παρουσία όλων των υποψηφίων σε μια εκδήλωση για τη νέα γενιά και ένα κάλεσμα για συστράτευση και συμμετοχή είναι ο συμβολισμός που έχουμε ανάγκη. Θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι πορευόμαστε με ενότητα, συντροφικότητα και ομοψυχία. Παράλληλα, η ενεργός συμμετοχή μας στη διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων (ενδεικτικά μπορεί να είναι ένας εκπρόσωπος από κάθε οργάνωση) θα δώσει διαδραστικότητα στην εκδήλωση και θα συμβολίσει ότι για τις προοδευτικές δυνάμεις οι νέοι δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συνδιαμορφωτές της Ελλάδας που θέλουμε».

Ολόκληρη η επιστολή των PES Activists Greece

Κοινή εκδήλωση για τη Γενιά μας: Ενότητα, Συμμετοχή, Ομοψυχία!

Οι επερχόμενες εκλογές της 12ης και 19ης Νοεμβρίου είναι το μεγάλο στοίχημα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. Η μαζική συμμετοχή μας θα τα κρίνει όλα. Με τη συμμετοχή μας μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον της χώρας μας και της γενιάς μας. Να προκαλέσουμε έναν πολιτικό σεισμό που θα βάλει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Ο ρόλος των νέων ανθρώπων σε αυτές τις εκλογές και στην οικοδόμηση του νέου κοινού μας σπιτιού και οράματος πρέπει να είναι κομβικός. Η νέα γενιά της Παράταξης, που έχει υποφέρει όσο καμία άλλη από την κρίση, μπορεί να πάρει το παιχνίδι στα χέρια της. Η μαζική συμμετοχή των νέων θα δώσει φτερά στη δυναμική μας. Στόχος είναι χιλιάδες νέοι να συμμετάσχουν ενεργά και να στήσουν κάλπες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε κάθε μεγάλη πόλη της Ευρώπης.

Οι PES Activists βάζουμε το λιθαράκι μας σε αυτή τη μεγάλη κοινή προσπάθεια με πρωτοβουλίες μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν την τύχη να διατηρούν στην Ελλάδα ισχυρές οργανώσεις νέων που παρά τις επιμέρους διαφορές τους αγωνίζονται μαζί να αλλάξουν τα πράγματα. Ο πλούτος των ιδεών είναι η δύναμή μας. Τώρα είναι η ώρα της ενότητας, της συμμετοχής και της ομοψυχίας για τον χώρο, τη χώρα και τη γενιά μας.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σκόπιμο να διοργανωθεί από κοινού με όλες τις οργανώσεις νέων που αυτοτοποθετούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Προόδου μια μεγάλη εκδήλωση που να προωθεί τη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές.

Προτείνουμε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές – σε ημέρα που θα εξυπηρετεί καλύτερα το πρόγραμμα όλων - και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους Προέδρους να απαντήσουν έκαστος/η σε μια ερώτηση ενός νέου, εντός 8 λεπτών, μιλώντας για τα μεγάλα διακυβεύματα της γενιάς μας.

Η παρουσία όλων των υποψηφίων σε μια εκδήλωση για τη νέα γενιά και ένα κάλεσμα για συστράτευση και συμμετοχή είναι ο συμβολισμός που έχουμε ανάγκη. Θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι πορευόμαστε με ενότητα, συντροφικότητα και ομοψυχία.

Παράλληλα, η ενεργός συμμετοχή μας στη διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων (ενδεικτικά μπορεί να είναι ένας εκπρόσωπος από κάθε οργάνωση) θα δώσει διαδραστικότητα στην εκδήλωση και θα συμβολίσει ότι για τις προοδευτικές δυνάμεις οι νέοι δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συνδιαμορφωτές της Ελλάδας που θέλουμε.

Περιμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση και τις ιδέες σας για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Θα χαρούμε πολύ να συνδράμουμε μαζί με όλους εσάς σε μια καινοτόμα εκδήλωση που θα βάλει την πολιτική και το μέλλον στο επίκεντρο. Η παρουσία όλων των Υποψηφίων Προέδρων θα μας τιμήσει, θα μας ενώσει και θα μας πεισμώσει.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Θοδωρής Δουλουμπέκης & Αλέξανδρος Καρύδης

Εθνικοί Συντονιστές – PES ACTIVISTS GREECE