Τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τις εταιρείες σεκιούριτι, υπό τις εντολές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, και με εκτελεστικό όργανο τον πρόεδρο του Οργανισμού Θ. Ρόζενμπεργκ, τα οποία αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» έρχονται στη Βουλή.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας σχετικά με τις εταιρείες σεκιούριτι που χρησιμοποιεί με προφορικές εντολές και χωρίς σύμβαση ή παράταση των προηγούμενων συμφωνιών επιβεβαιώθηκαν με τα εξώδικα που έστειλαν οι θιγόμενες εταιρείες και ζητούν να πληρωθούν τιμολόγια ύψους 1.717.399 ευρώ η μία και 344.162 ευρώ η άλλη.

Οι εταιρείες στην ουσία καταγγέλλουν τους κ. Πολάκη και Ρόζεμπεργκ ότι τους εξαπάτησαν δίνοντάς τους υποσχέσεις ότι θα πληρώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, χωρίς κανείς βέβαια να ελέγχει τι ακριβώς κοστολογούν.

Με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα, σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιάννης Χρηστάκος, αναφέρεται στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου μετά και την αποκάλυψη των δύο εξωδίκων από την εφημερίδα.

Στην ερώτηση ο Θ. Καράογλου τονίζει ότι «η συγκεκριμένη εταιρεία security, όπως αναφέρεται και στα σχετικά ρεπορτάζ, προκειμένου να διεκδικήσει τα οφειλόμενα, έχει εκδώσει δεκάδες τιμολόγια στα οποία κοστολογεί τις υπηρεσίες της, γράφοντας μάλιστα στην αιτιολογία "Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας", διεκδικώντας έτσι το ποσό των 1.717.399 ευρώ. Αντ' αυτού, στις 2 Οκτωβρίου 2017 δίνεται εντολή από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να πληρωθεί το ποσό των 143.769 ευρώ, προφανώς έναντι της συνολικής οφειλής».  

Ο Θ. Καράογλου τονίζει ακόμα ότι «ενώ το 2011 το ετήσιο κόστος ανερχόταν σε 1.270.540 ευρώ, το 2016, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, εκτινάχθηκε στα 3.584.931 ευρώ».