Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη σε μια εφ΄ όλης της ύλης κόντρα. Η κόντρα ξεκίνησε από την κλήση Βαξεβάνη σε απολογία, τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και τις τιμές των pcr test για την ανίχνευση του κορωνοϊού και τέλος την ιδεολογική τους ταυτότητα, γιατί ο ένας έγινε καπιταλιστής και ο άλλος κομμουνιστής και πως ο καθένας διάλεξε την πολιτική του ιδεολογία.

Τα αίματα άναψαν με αφορμή αναφορές στις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον υπουργό Ανάπτυξης όπου επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επικαλείται κατά το δοκούν το τεκμήριο της αθωότητας.

«Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν Δόκτωρ Τζέκιλ και μιστερ Χαϊντ», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε στο άρθρο του κ. Τσίπρα στο οποίο υπερασπίστηκε τον Κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης.

«Γιατί; Γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη για τέσσερα κακουργήματα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία θα πέσει σύντομα. Από χθες όμως πανηγυρίζετε επειδή ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε tweet, γιατί; Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας», και επεσήμανε πως «Ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι Αριστερός και τον κοιτούσε με δέους. Σήμερα, φτύνει στον κόρφο του. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και ψήφισε τα πάντα. Το Ελληνικό, την παραχώρηση των αεροδρομίων τις βάσεις των Αμερικάνων. Αυτό επιβεβαιώνει την μεγάλη μας ιδεολογική επικράτηση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε για να έχει ο λαός ευημερία, ευνομία και τάξη. Για αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι παντελώς αθώοι οι δύο πρώην συνεργάτες του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Πουλής και Θεοφυλάττου που παραπέμπονται για την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ και σημείωσε ότι θα παραστεί όταν θα γίνει η δίκη τους για να αποδείξει την αθωότητα τους.
«Κλαίνε με μαύρο δάκρυ στο ΚΕΕΛΠΝΟ που χάσανε μια τέτοια συνάδελφο», είπε για την κ. Θεοφυλάττου. Μάλιστα συμπλήρωσε πως θα βρεθεί στο δικαστήριο να του υποστηρίξει γιατί πιστεύει πως είναι αθώοι και τα στηρίξει μέχρι τέλους είπε χαρακτηριστικά.


Επιτιθέμενος το λόγο πήρε ο Παύλος Πολάκης όπου υποστήριξε ότι «το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς η οποία είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν την χώρα το ‘45 που οι δικοί σας πρόγονοι συνεργάζονταν με τους Γερμανούς».
Αναφερόμενος στην κλήση Βαξεβάνη, είπε ότι η κυβέρνηση του έστησε μια διαδικασία στην εισαγγελέα γιατί αποκάλυψε ότι η Novartis στις ΗΠΑ πλήρωσε 350 εκατ. ευρώ επειδή τα πήραν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα. «Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Νovartis να επιστρέψει τα λεφτά;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε και στις τιμές των pcr τεστ, λέγοντας ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τα προμηθεύεται με 11 ευρώ ενώ οι κλινικές με 5 – 7 ευρώ, ζητώντας πλαφόν των τεστ στα 25 ευρώ.

«Σύμφωνα με την σημερινή λίστα της ΕΕ η Ελλάδα έχει τη 2η χαμηλότερη τιμή», ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδηζητώντας να σταματήσει η προπαγάνδα.

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική κατεύθυνση και ιδεολογία, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι έγινε «καπιταλιστής όταν ήταν 13 χρονών και επειδή ο πατέρας του που είχε φροντιστήριο ρουμανικών κάποια στιγμή ήρθαν στην Ελλάδα εκπρόσωποι της «νομενκλατούρας» της Ρουμανίας. Πηγαίνοντας σε ένα σούπερ μάρκετ η Ρουμάνα καλεσμένη «μαγεύτηκε» από μια πυραμίδα με κονσέρβες που είχε στηθεί μπροστά στο σούπερ μάρκετ. Από αυτό το στιγμιότυπο και μετά ο κ Γεωργιάδης αποφάσισε ότι θα γίνει καπιταλιστής. Και συμπλήρωσε «αν όταν είχα μπει στο πανεπιστήμιο είχα μπει στη ΚΝΕ, θα είχα περάσει πολιτική ζωή πρίμα! Δεν θα με λέγανε ακροδεξιό! Έκανα το λάθος πήγα απευθείας στη ΔΑΠ», είπε αστειευόμενος ο κ. Γεωργιάδης.

Στο θέμα της ιδεολογικής πορείας του απάντησε ο Παύλος Πολάκης λέγοντας, ότι ο ίδιος έγινε αριστερός όταν οι γονείς του ως δάσκαλοι έπρεπε να πάρουν χαρτί από τον κοινοτάρχη ότι δεν είναι επικίνδυνοι.