Με ένα μανιφέστο για τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να συνδυάσει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης την πρώτη του εσωκομματική παρέμβαση μετά τις εκλογές στο κόμμα το 2016.

Πολλοί ωστόσο εκτιμούν ότι η παρέμβαση και η επανεμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία. Μάλιστα, η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» με σημερινό της δημοσίευμα στη στήλη «Παρασκήνιο» αποκαλύπτει μέρος του παρασκηνίου που οδήγησε στην επανεμφάνιση του Μεϊμαράκη, αλλά και στα σενάρια που την ακολουθούν.

Αναφέρει η εφημερίδα: «Όπως επισημαίνεται από "γαλάζιους" κύκλους, η επανεμφάνιση του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε χώρα λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την κουβέντα που άνοιξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης πρόσφατα, περί δεξιάς και κέντρου, δίνοντας έτσι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την καλύτερη «πάσα» για να υπενθυμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η χριστιανοδημοκρατική ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη και εκφράζει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εξέλαβαν την τοποθέτηση Μεϊμαράκη ως μία ξεκάθαρη απάντηση στον Άδωνη Γεωργιάδη, εκφράζοντας έτσι μεγάλο κομμάτι της «παραδοσιακής» βάσης της Νέας Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί η ενωτική διάθεση Μεϊμαράκη, που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία Τζιτζικώστα και Παπαμιμίκου, δύο πρόσωπα με τα οποία είχε συγκρουστεί έντονα, με εκατέρωθεν «φιλοφρονήσεις» αυτήν τη φορά.