Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Αμύνης Avigdor Lieberman στην Αθήνα, με την επίσημη υποδοχή του πριν από λίγη ώρα από τον φιλοξενούντα Έλληνα ομόλογό του υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, στο στρατόπεδο «Παπάγου».

Ήδη αυτή τη στιγμή οι δύο υπουργοί επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, με τη συμμετοχή και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ε.Αποστολάκη ΠΝ και του επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ/ΥΠΕΘΑ αντιναυάρχου ε.α. Κυρ.Κυριακίδη ΠΝ από ελληνικής πλευράς, ενώ στις 11:15 θα υπάρξουν και δηλώσεις.

Ακολούθως ο Ισραηλινός υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο ενώ στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Η επίσκεψη αυτή του Ισραηλινού ΥΠΑΜ, είναι ανταποδοτική, και κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική σε συνάρτηση με το εξαιρετικά θερμό κλίμα στις διμερείς αμυντικές σχέσεις, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. ΄

Αξίζει να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται την επομένη (κυριολεκτικώς) της μεγάλης, διακλαδικής, ελληνοαιγυπτιακής ασκήσεως «Μέδουσα-5», που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων και πέριξ της Κρήτης, με τον άλλο μεγάλο «παίκτη» της περιοχής και τον ισχυρότερο των Αράβων, την Αίγυπτο, καθώς με αμφότερα τα κράτη, η Ελλάδα έχει συμπτύξει επιτυχείς διμερείς ή τριμερείς συνεργασίες και με τη συμμετοχή της Κύπρου.