Διευκρινίσεις αναφορικώς με το θέμα των πυρομαχικών που πρόκειται να πωληθούν στη Σαουδική Αραβία, καθώς και την «ανυπαρξία παρουσίας μεσάζοντα» στην υπόθεση, όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, παρέσχε πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης «Πάνος Καμμένος, μιλώντας προς τους στρατιωτικούς συντάκτες, στο περιθώριο των κοινών δηλώσεών του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Avingdor Lieberman.

«Πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή και είναι νόμος του κράτους, η δυνατότητα του να πουλάμε χρήσιμο μεν αλλά μη επιχειρησιακό υλικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό κλείστηκε η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την απόκτηση από μέρους της των πλεοναζόντων πυρομαχικών (=300.000 οβίδων πυροβολικού) των 105 χιλιοστών, καθώς και κάποιες βόμβες της Πολεμικής Αεροπορίας για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το συνολικό κόστος της διακρατικής συμφωνίας ανέρχεται στα 66 εκατ.ευρώ.» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Αυτόν που μας κατηγορούν ότι συζητούμε μαζί του ως «μεσάζοντα», ονόματι «Βασίλη Παπαδόπουλο» είναι μόνιμος κάτοικος Σαουδικής Αραβίας και με βάση την επίσημη εξουσιοδότηση της Σαουδ.Αραβίας που έχουμε, θα είναι ο εκπρόσωπός της, με τον οποίο και θα υπογραφεί η συμφωνία, η οποία βεβαίως έχει περάσει ήδη από τη Βουλή και την οποία έχουν ψηφίσει τα κόμματα.».

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδος μας ανέφερε ότι όλα τα χρήματα από την πώληση θα πιστωθούν στο λογαριασμό του ΓΕΣ, που με τη σειρά του θα αγοράσει νέα σύγχρονα πυρομαχικά που χρειάζεται.

Εν τω μεταξύ, αρμόδιες πηγές του ΥΠΕΘΑ, σημείωναν για το περιστατικό του ταξίαρχου της ΓΔΑΕΕ, σημείωναν ότι αυτός παρέβη σαφείς εντολές που είχε δώσει ο ίδιος ο υπουργός να μην συζητούν με κανέναν, ο οποίος δεν έχει επίσημο χαρτί εξουσιοδοτήσεως από τη Σαουδική Αραβία, κάτι που ο συγκεκριμένος δεν έκανε, γι’ αυτό και εκλήθη στο υπουργικό γραφείο. Ήδη της υποθέσεως έχει επιληφθεί το «Εσωτερικών Υποθέσεων» του ΥΠΕΘΑ, που έχει ερευνήσει το γραφείο του, ενώ και ο ίδιος έχει μετατεθεί σε θέση».