Για την ακύρωση της πώλησης των πυρομαχικών στη Σ. Αραβία κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος κατά την παράδοση των 8 νέων οικημάτων αξιωματικών που κατασκευάστηκαν από τις ΕΔ.

Σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο λαϊκισμο, είπε ότι «κάποιοι σαμπόταραν» την πώληση και γι’ αυτό δεν κατασκευάστηκαν περισσότερα σπίτια!

Είπε επί λέξει: «Ας σκεφτεί κανείς εάν τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομούσαμε από την πώληση πυρομαχικών, την οποία κάποιοι σαμπόταραν, εάν αυτά τα 66 εκατομμύρια βρίσκονταν στα ταμεία μας, πόσα από τα διαμερίσματα θα μπορούσαμε να καλύψουμε, κατασκευάζοντάς τα σε όλη την παραμεθόριο». Και κατέληξε στην πρωτοφανή θεωρία ότι «λόγω των χρημάτων που απωλέσθηκαν δεν θα μπορέσουν να… κτιστούν περισσότερα στρατιωτικά οικήματα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τα δικαιούνται»!

Πέραν αυτής της άκρως υποτιμητικής για τη νοημοσύνη των αξιωματικών δήλωση, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προχώρησε, την παραμονή σημαντικών εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σε μια αναφορά που αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο αναταραχών στους κόλπους της κυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ. Με το βλέμμα στραμμένο στην αλίευση «πατριωτικών ψήφων», από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, διαφοροποιήθηκε ανοιχτά από τον πρωθυπουργό στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης στους δικαιούχους οκτώ νέων οικημάτων στο στρατόπεδο «Νταλίπη», απευθυνόμενος προς τον παρευρισκόμενο μητροπολίτη τόνισε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων: «…ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου “Μακεδονία” και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Αμυνας, αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου “Μακεδονία” για την ονομασία των Σκοπίων». Βέβαια πολλοί έμειναν με την απορία πώς γίνεται ο υπουργός Αμυνας να έχει άλλη θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα από τον… πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Και σαν να μην έφθαναν όλα τα προηγούμενα, ο Πάνος Καμμένος επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας δηλώνοντας: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούμε τον οποιονδήποτε διαχωρισμό της Ορθόδοξης ελληνικής πίστης με το κράτος και τις Ενοπλες Δυνάμεις και αυτό είναι διαβεβαίωση με όση δύναμη μας δίνει ο ελληνικός λαός».

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από τον Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη, 19/12/2017