Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσει αύριο ο πρωθυπουργός για την πορεία της αξιολόγησης αλλά και για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρχαν γκρίνιες και ενστάσεις από βουλευτές του κόμματος για κάποιες επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου, όπως η αναβάθμιση των F-16.  

Εντωμεταξύ η κυβέρνηση, παρά τα καλά λόγια που εισέπραξε στο χθεσινό Eurogroup, έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα, όταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με αυτό το θέμα, απάντησε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε να αναλάβει δράση για την προστασία των συμβολαιογράφων οι οποίοι απειλούνται με επιθέσεις. 

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε να λυθεί το ζήτημα αυτό, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα «κόκκινα» δάνεια. Η κυβέρνηση λοιπόν πασχίζει να κλείσει αυτά τα θέματα προκειμένου να προλάβει να ολοκληρώσει στην ώρα της την αξιολόγηση.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο κάνει έναν «αγώνα δρόμου» για να υλοποιήσει τα 95 προαπαιτούμενα μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, οπότε θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.  

Ιδιαίτερη αγωνία υπάρχει για κάποια θέματα που θεωρούνται κρίσιμα, όπως τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων και των ενεργειακών, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει πολύ καλά ότι για την επάνοδο των θεσμών στις 27 Νοεμβρίου όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί.