Εντύπωση προκαλεί η γενικότερη στάση που έχουν επιλέξει να κρατήσουν όλο αυτό το διάστημα τα πρωτοκλασάτα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Σε μια περίοδο που ο πρόεδρος του κόμματός τους βρίσκεται στο μάτι του πολιτικού κυκλώνα και οι αποκαλύψεις έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι στελέχη όπως ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ και οι βουλευτές Κώστας Κατσίκης και Δημήτρης Καμμένος εμφανίζονται να κρατούν αποστάσεις από τον αρχηγό τους.

«Είναι χλιαρή η στήριξη που παρέχουν στον Πάνο» σημείωνε χθες με νόημα στενός συνεργάτης του υπουργού Άμυνας, θέλοντας να αναδείξει την «πολιτική μοναξιά» του αρχηγού του.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι όλο αυτό το διάστημα μόνο χλιαρές υπήρξαν οι αντιδράσεις των κ.κ. Κουίκ, Κατσίκη και Καμμένου, γεγονός που μπορεί να σηματοδοτεί πολύ περισσότερα απ' αυτά που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ενδεικτική των αποστάσεων που κρατούν τα στελέχη των ΑΝΕΛ από τον πρόεδρο τους είναι η επιλογή του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου να αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», την οποία καταγγέλλει με πύρινες ανακοινώσεις ο υπουργός Άμυνας, επειδή τολμά να κάνει τη δουλειά της.

Μάλιστα, ιδιαίτερη σημειολογία είχε η επιλογή του βουλευτή Καμμένου να αρθρογραφήσει στο προηγούμενο φύλλο της καλής κυριακάτικης εφημερίδας την ημέρα που αποκαλύπτονταν η υπόθεση με την αγοροπωλησία οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία.