Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί για «διπλή ανανδρία», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επίθεση που δέχεται η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι για συμμετοχή σε offshore εταιρεία που αναφέρεται στα Paradise Papers. Η εταιρεία λειτούργησε για δύο χρόνια, 2010-2012, και ενώ οι δυο τους ήταν σε διάσταση από το 2006 έως το 2014.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε ευθεία πρόκληση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. «Τους καλώ να σηκώσουν τα μάτια και αν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον να χτυπήσουν εμένα και όχι τη γυναίκα μου» τόνισε, μιλώντας στο τρίτο προσυνέδριο της ΝΔ που έγινε την Τετάρτη στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Ο Καζαντζάκης είχε πει μια σοφή κουβέντα» συνέχισε. «Το ψέμα είναι ανανδρία. Το να επιτίθεται κανείς με ψέματα και υπονοούμενα σε μια γυναίκα που δεν έχει δώσει δικαιώματα, και προσπαθεί να διακριθεί στον ιδιωτικό τομέα, είναι διπλή ανανδρία».

Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ανακυκλώνει απλώς το παρελθόν, αλλά το χρησιμοποιεί ως «άλλοθι» στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, πετώντας λάσπη και συκοφαντώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους. Θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έτσι αγκιστρωμένος που είναι στην καρέκλα, έχει πάθει πανικό που βλέπει τη μεγάλη ήττα να έρχεται και επιδίδεται σε χτυπήματα κάτω από τη μέση.

«Δεν είναι ντροπή να χάνει κάποιος εκλογές» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εκλογές έχουν χάσει πιο ικανοί πρωθυπουργοί από τον κ. Τσίπρα» συνέχισε. «Ντροπή είναι να προσπαθεί να διασωθεί κάποιος με λάσπη και χυδαιότητες, χρησιμοποιώντας ένα παρακράτος για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Η Πειραιώς κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι χάνει τα στοιχήματα που βάζει και καταφεύγει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που προσφέρονται μόνο για εσωκομματική κατανάλωση. Επίσης του καταλογίζει μεγίστη υποκρισία διότι κρύβει κάτω από το χαλί παθογένειες της κυβέρνησής του.

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας γίνεται πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.  «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον "Ρομπέν των φτωχών".
- Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα-"μαϊμού" για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.
- Όταν μέτοχος στην "Αυγή" είναι off shore εταιρεία.
- Όταν κορυφαίος υπουργός του, ο κ. Νίκος Παππάς, συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου.

«Και μιας και μιλάμε για κεφάλαια στο εξωτερικό», συνέχισε, «μπορεί να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για ποιο λόγο κορυφαίοι υπουργοί του εξακολουθούν να έχουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς; Για όλα αυτά τι έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας;».