Είναι λογικό η οικογένεια Μητσοτάκη να επιδεικνύει υπερευαισθησία σε θέματα τρομοκρατίας, αφού έχει καταβάλει πανάκριβα το τίμημα, με τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ υπήρξε άμεση, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια προς τον δολοφόνο της 17Ν.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών» ανέφερε μέσα από τον λογαριασμό του στο Τwitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκδηλώνοντας την οργή του για την προκλητική εξέλιξη με τη 48ώρη άδεια στον δολοφόνο της 17Ν. Σήμερα, στον αρχηγό της ελληνικής κεντροδεξιάς απάντησε ο γιος του Κουφοντίνα, ο οποίος, αφού επικαλείται τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας, που δεν σεβάστηκε ο μπαμπάς του, καταλήγει με τη λέξη «Siemens».

Εδώ δεν χρειάζεται καμία ανάλυση, αφού είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι ο νεότερος Κουφοντίνας έχει υιοθετήσει πλήρως τη ρητορική που διατυπώνουν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους συγγενείς των θυμάτων του Κουφοντίνα ο γιος, ο ανιψιός ή ο θείος του να επικαλούνται τους νόμους, όταν ο μπαμπάς τους προσπάθησε επί σειρά ετών, αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές, να επιβάλει με το 45άρι τον δικό του νόμο.

Δεν μπορείς να επιζητάς δικαιοσύνη όταν εσύ έχεις καταδικάσει σε θάνατο ανθρώπους, προκειμένου να επιβάλεις τις παρανοϊκές ακροαριστερές θέσεις σου. Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά ευδοκιμούν στην κανονικές δημοκρατίες, που δεν έχουν πρωθυπουργό έναν πρώην καταληψία και υπουργό Άμυνας έναν τζογαδόρο, συνομιλητή ισοβίτη.