Με σοβαρές καταγγελίες, για παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα της χορήγησης 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και συναισθηματικά φορτισμένη η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε το γεγονός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τη διαδικασία της άδειας Κουφοντίνα ως «ύβρη», ενώ στις αιτιάσεις της συνηγόρου του ότι «ασχημονούν όσοι βγαίνουν από το πρωί στα κανάλια και φωνάζουν κατά της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα», η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Ας μου επιτρέψει η κ. Κούρτοβικ εγώ να ασχημονώ. Δεν με νοιάζει τι θα πουν. Με νοιάζει τι θα γίνει αν αύριο το πρωί συναντήσω δίπλα μου ή κάποιο άλλο θύμα της 17Ν τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Ξεσπώντας η Ντόρα Μπακογιάννη ωστόσο τόνισε: «Ο κ. Κουφοντίνας πήρε ένα πιστόλι και αφαίρεσε ζωές. Έδωσε στον εαυτό του το δικαίωμα να είναι κριτής, δικαστής και εκτελεστής. Και ασχημονούμε εμείς που φωνάζουμε; Σε τι και απέναντι σε ποιον ασχημονούμε»;          

Η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής, κατήγγειλε ευθέως παρέμβαση της κυβέρνησης, καθώς, όπως ανέφερε «με την αλλαγή του εισαγγελέα, δόθηκε η άδεια στον Κουφοντίνα».

«Για το θέμα της Ηριάννας ο κ. Κοντονής βγήκε από τα ρούχα του, έκανε εκκλήσεις και η μισή κυβέρνηση έκανε δηλώσεις. Σήμερα για τον Κουφοντίνα βγήκε απλά μια ανακοίνωση, από «κάποιους κύκλους του Μαξίμου» όπου ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση. Δεν το πιστεύω ότι δεν έχουν σχέση. Ο νέος εισαγγελέας έχει άλλη λογική. Ευθέως λέω ότι η κυβέρνηση, επειδή αναζητά άλλοθι ελευθεροσύνης δείχνει την ανοχή της στη βία.

Ο Κουφοντίνας δεν είναι ένας απλός τρομοκράτης, είναι ο εκτελεστής, είναι ο καθοδηγητής», τόνισε και συνέχισε: «Είχαν αρνηθεί την άδεια, γιατί ξέρουν πολύ καλά τι συμβολίζει ο Κουφοντίνας.

Η επιτροπή κρίνει το περί δικαίου αίσθημα. Εγώ λέω ότι όταν έχεις αφαιρέσει 11 ζωές μένεις στη φυλακή. Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια. Είναι συμβολική η έξοδος Κουφοντίνα σήμερα κι όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει ψεύδεται ασύστολα. Ο νόμος λέει ότι υπάρχει συμβούλιο. Μέχρι τώρα όσες φορές ζήτησε άδεια ο Κουφοντίνας του είπαν όχι. Μόλις άλλαξε ο εισαγγελέας του δόθηκε η άδεια», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.