Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να επιχειρεί να υπερασπιστεί την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μάλιστα, σε έναν έντονο διάλογο που είχε με την Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Κοντονής από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στη βουλευτή της ΝΔ είπε: «Μην απευθυνθείτε ξανά σε μένα με αυτό τον τρόπο».

Όσο για τις εξηγήσεις που ζήτησε λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ο νόμος δεν αποκλείει κανέναν και δεν εξαιρεί κανέναν. Διευκρίνισε ότι δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης η χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα «μη ζητάτε εξηγήσεις από εμένα. Δεν πήρα εγώ την απόφαση» ανέφερε, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τους ισχυρισμούς ότι ο Κουφοντίνας δεν έπρεπε να πάρει άδεια επειδή δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ισχυριζόμενος ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον νόμο.

Ο κ. Κοντονής συμπλήρωσε επίσης: «Τα εγκλήματα του Κουφοντίνα κρίθηκαν από τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν αλλάζει. Ελπίζω ο συγκεκριμένος κρατούμενος να αναλογιστεί και να έχει αναλογιστεί και να έχει μετανιώσει γι' αυτό το κακό που έκανε στα θύματα και στις οικογένειές τους. Να έχει αναλογιστεί το κακό που έχει κάνει στους ανθρώπους που στρατολογούσε για να δράσουν παράλληλα. Και ελπίζω να έχει αναλογιστεί και το κακό που έκανε στη χώρα. Οι πράξεις του παραμένουν ειδεχθείς. Η χορήγηση της άδειας δεν σημαίνει απολύτως τίποτα σχετικά με τις πράξεις που έκανε».