«Προσωπικά είτε νικήσω είτε χάσω, θα είμαι εκεί την επόμενη μέρα διότι πιστεύω ότι αυτή η παράταξη είναι πέρα από αρχηγούς. Οι αρχηγοί είναι αναλώσιμοι, η παράταξη είναι αυτή που θα μείνει». Αυτό τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της ενιαίας προοδευτικής παράταξης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι την Κυριακή αλλά και στις 19 Νοεμβρίου θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε όλοι να γίνουν συνιδρυτές.

«Aυτοί θα καθορίσουν τη μορφή του ενιαίου φορέα στο ιδρυτικό συνέδριο κι όχι οι ηγεσίες ή όποιος εκλεγεί. Αυτό τουλάχιστον επιβάλλεται μέσα από μια νέα προσπάθεια η οποία θα φτιάξει ένα θεσμικό, δημοκρατικό κόμμα που θα λειτουργεί με εσωκομματική δημοκρατία, που θα σέβεται το κράτος, τους θεσμούς, θα λειτουργεί με αξιοκρατία και πάνω από όλα θα σκοτώσει το αρχηγικό κόμμα. Το κόμμα που συνήθως τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο αρχηγός και η παρέα του. Εμείς θέλουμε κάτι διαφορετικό να γίνει στην Ελλάδα, να αποτελέσει ντόμινο και για τα υπόλοιπα κόμματα. Να δημιουργηθούν κόμματα που θα είναι πραγματικά κύτταρα της δημοκρατίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ