Για αναβίωση του παλαιού ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, κληθείς να σχολιάσει τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στην κεντροαριστερά.

«Αν υπολογίσουμε ότι η Φώφη Γεννηματά είναι κληρονόμος ονόματος και ο Νίκος Ανδρουλάκης παιδί του κομματικού σωλήνα, τότε πρόκειται για αναβίωση» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως στα θετικά της χθεσινής ψηφοφορίας ήταν το γεγονός ότι προσήλθε κόσμος για να ψηφίσει, ενώ στα αρνητικά το γεγονός πως απείχαν για ακόμη μία φορά οι νέοι άνθρωποι. «Οι νέοι δεν πηγαίνουν πια στις κάλπες όπως οι μεγαλύτεροι. Αυτό δείχνει μια έλλειψη εμπιστοσύνης» τόνισε.

Προέβλεψε πως «λογικά και τυπικά» η κ. Γεννηματά θα είναι η νικήτρια του δεύτερου γύρου, γιατί φάνηκε να έχει μία δυναμική, ενώ τέλος τόνισε πως με ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί ότι συμμετείχαν σε κυβερνήσεις που κατηγορήθηκαν για σκάνδαλα και διαφθορά θα ήταν διστακτικός.

«Βέβαια, ως πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν άνθρωποι που και έντιμοι είναι και ικανοί και κάποιοι έχουν γονίδιο αριστεράς που πονάνε την εργατική τάξη και τη χώρα» κατέληξε.