Το δικό της, ισχυρό μήνυμα με αφορμή την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που διεξάγεται τώρα για την τελική απόφαση των εκλογικών διαδικασιών, έστειλε η Φώφη Γεννηματά, εκπέμποντας μήνυμα ενότητας, συνέχεια με την ανανέωση της εντολής της αλλά και καρφιά προς τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Αρχικά, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έθεσε τρεις άξονες στην αρχή της ομιλίας της. Προ των αξόνων, στην εισαγωγή της κατέστησε σαφέσταση τη ανάγκη την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να μπει τέλος στην εσωστρέφεια και να μην αιφνιδιαστεί ο χώρος με πρόωρες εθνικές εκλογές, ζητώντας μια μαζική διαδικασία για να προσελκύσει ο χώρος πολίτες για να γίνει το ΚΙΝΑΛ πιο ισχυρό. Εγγυήθηκε δημοκρατικές διαδικασίες , διαφάνεια και μια διαδικασία ανοιχτή για όλους τους πολίτες προκειμένου το ΚΙΝΑΛ να γίνει ο εγγυητής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.

Τρεις άξονες και μήνυμα προς..όλους

Οι τρεις άξονες ξεκίνησαν με τη νίκη του SPD, τονίζοντας την αξία της νίκης της για την επαναφορά της σοσιαλδημοκρατιας στην Ευρώπη. Ως δεύτερο, μιλώντας για την συμφωνία Ελλάδος Γαλλία τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της ενίσχυσης των αποτρεπτικών δυνάμεων, αλλά ζητώντας μια νέα εθνική στρατηγική έναντι της Τουρκίας. Τρίτον, έθεσε τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Σταυρούπολη με την επαναφορά των φασιστικών στοιχείων, τονίζοντας ότι απαιτείται άμεση αντίδραση και συλλογική προσπάθεια, καθώς δε γίνεται να ταυτίζεται ο ναζισμός με τον αντιφασισμό.

Στα εσωκομματικά ζητήματα και επ'αφορμή των λόγωνπου επέλεξε να θέσει εαυτόν ξανά ως υποψήφιο για την ηγεσία της παράταξης, τόνισε ότι όταν ανέβαλε το 2015 την προεδρία, δούλεψε σκληρά για να ενωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις στο ΚΙΝΑΛ. «Υπερδιπλασιάσαμε τα ποσοστά μας και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ήμασταν καλύτεροι. Αποτινάξαμε την καχυποψία της συντήρησης, έχουμε μια καθαρή σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα με προοδευτικές θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πολιτικό τρίπτυχο της, όπως τόνισε είναι το εξής: Eνότητα - αυτόνομη πορεία - σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, «αυτά είναι η εγγύηση για το άλμα προς τα εμπρός. Αν θολώσουμε το μήνυμά μας, τότε ο διχασμός και η διάσπαση είναι προ των πυλών και θα είναι το τέλος της παράταξης».

Στη συνέχεια, πέταξε τα καρφιά της προς τους υπόλοιπους υποψηφίους, τονίζοντας ότι πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια και καθαρά για όλα τα ζητήματα του ΚΙΝΑΛ, στο αφήγημα της νέας αλλαγής. Μόνο έτσι θα κριθεί ο χωρίς επί της ουσίας, στις θέσεις και όχι στις δημαγωγίας γιατί αυτά «έχουν κοντά ποδάρια». Οι δύο πυλώνες είναι : πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και εθνική στρατηγική αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή . Ο χώρος έχει ένα σύγχρονο εναλλακτική προοδευτικό Σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα.

Μήνυμα με...αποδέκτες

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έδωσε σαφές μήνυμα πως έκανε τα πάντα για να προστατεύσει την ιστορία της παράταξης και να αποκατάστασης τη διαδρομή του. Η στιγμή που ανέβηκαν οι τόνοι από την ίδια, ήταν όταν τόνισε ότι "όποιος θέλει να της μιλήσει να έρθει να τη βρει στη Χαριλάου Τρικούπη που είναι το δεύτερο της σπίτι: «Όποιος θέλει να μιλήσει για το ΠΑΣΟΚ να έρθει να με βρει στο δεύτερο σπίτι μου -από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου- στην Χαριλάου Τρικούπη. Να του πω όσα σύμφωνα και φωνήεντα θέλει».

Στην αυτοκριτική για τα λάθη της κατά την περίοδο της προεδρίας της, τόνισε ότι είναι προφανές ότι υπήρξαν λάθη, καθώς οποίος δουλεύει κάνει και λάθη. Πάντα ι στόχος ήταν το βήμα προς τα εμπρός. Οι στόχοι για την επόμενη περίοδο είναι η εκλογή των οργάνων (νομαρχιακές επιτροπές) και η Νέα Γενιά, για την οποία έχουμε σύγχρονες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις «συντηρητικές του επιλογές», ενώ κατέκρινε τον Τσίπρα γιατί απέτυχε και τις δυο φορές που κυβέρνησε, κάνοντας ξεκάθαρο πως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή η οποία μπορεί να έχει σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα, όσο κι αν επιχειρεί να προτάξει εαυτόν σε κάτι τέτοιο.

Σε σχέση με τα εσωτερικά ζήτημα και το πολύκροτο ζήτημα της επαναφοράς του ονόματος του ΠΑΣΟΚ που έχει προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μέσω του ΚΙΝΑΛ και το ΚΙΝΑΛ έχει ως κινητήριο μοχλό το ΠΑΣΟΚ, «καθώς αν δεν υπήρχε το ΚΙΝΑΛ το ΠΑΣΟΚ θα είχε λυγίσει υπό το βάρος των χρεών και των πολιτικών συκοφαντιών».