«Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό» ήταν το καυστικό σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά προς όσους υποστηρίζουν πως η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για την κεντροαριστερά «φόβισε» την κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να επισπεύσει την ανακοίνωση διανομής του κοινωνικού μερίσματος.

«Δεν είναι σοβαρή αυτή η συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά. Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν αν θα ψηφίσουν ή όχι το κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 ευρώ, τόνισε σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1, και εξήγησε απαντώντας στην κριτική ότι προέρχεται από φόρους πως «αν δεν είχε γίνει η διαπραγμάτευση του 2015 η χώρα θα ήταν υπόχρεη για 4,2% πρωτογενές πλεόνασμα, οπότε αυτό το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν αδύνατο να αποδοθεί. Επιπλέον είναι διπλάσιο του περσινού, στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο.

Ο καθένας θα κριθεί σε σχέση με την ψήφιση ή όχι των μέτρων αυτών». Είναι προφανές, συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, ότι επειδή η οικονομία βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης 2% μπορούν και προκύπτουν φορολογικά έσοδα. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα έχει την έγκριση των θεσμών παρά τα διάφορα «ζιζάνια» που προσπαθούσαν να βγάλουν από το στόμα τους το αντίθετο.