Μέσω του μερίσματος η κυβέρνηση αποκαθιστά τις αδικίες της λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του προς το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ευκαιρίας δοθείσης όμως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι χωρίς την πολιτική αλλαγή του 2015 «θα είχαμε και μια σκληρότερη δημοσιονομική προσαρμογή ακραίας λιτότητας με περισσότερους φόρους και περικοπές και κανένα μέρισμα καθώς οι στόχοι του 4,5% της ΝΔ ήταν δυσθεώρητοι».

Άλλωστε, προσθέτει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναίνεσε τώρα στο μέρισμα, λόγω της κοινωνικής και πολιτικής πίεσης που δέχεται, όπως λέει.

Ταυτοχρόνως όμως, ο κ. Τζανακόπουλος προχωρά σε μετωπική, προσωπική, επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη για σειρά λόγων.

Τον κατηγορεί χαρακτηριστικά, ότι «θέλει στην πραγματικότητα να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα της Θάτσερ και του Πινοσέτ στην Ελλάδα», προσθέτοντας, «ευτυχώς δεν θα έχει την ευκαιρία του».