Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό πάνω από 56% έναντι 43% του Ν. Ανδρουλάκη. Η νίκη της ξεκάθαρη με την ίδια να βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου και έσπευσαν στελέχη και φίλοι να τη συγχαρούν.

Στις πρώτες δηλώσεις της η επικεφαλής του νέου φορά της Κεντροαριστεράς προέταξε την ενότητα. Εκανε λόγο για «καθαρή εντολή» και δήλωσε ότι έχει επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

Αυτό έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο που όπως ανακοίνωσε «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Η Φώφη Γεννηματά έφτασε μετά τις 23:00 στα γραφεία της επιτροπής Αλιβιζάτου όπου την υποδέχθηκαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο ίδιος ο καθηγητής Αλιβιζάτος και αναφέρθηκαν στην ενότητα του νέου φορέα.

Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της έδωσαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και όλοι οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου.

Πάντως, για άλλη μία φορά η συμμετοχή εξέπληξε τους συμμετέχοντες και πρωταγωνιστές, καθώς ο αριθμός των ψηφοφόρων ξεπέρασε τις 155.000.