Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισα, συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στη Μάνδρα. Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης είχε ανακοινώσει την αναβολή της συζήτησης, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «λόγω του εθνικού πένθους και της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε τη δυτική Αττική».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Όλα τα κόμματα έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, η οποία επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Το μείζον ζήτημα των ημερών, που ήταν η ανείπωτη τραγωδία από τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας και οι τεράστιες ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας που οδήγησε στην καταστροφή και στην απώλεια τόσο πολλών ανθρώπινων ζωών, όπως και τα νέα κρούσματα ανομίας με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Άμυνας αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό στο κέντρο της Αθήνας δικηγόρου που είναι και σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται να είναι οι βασικές αφορμές που, κατά τα φαινόμενα, θα οδηγήσουν σε εφ' όλης της ύλης κόντρες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Αν και τον τόνο αναμένεται να δώσουν οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετά το σύντομο πέρασμα που έκανε από την κατεστραμμένη Μάνδρα, καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο από όπου πέταξε για το Γκέτεμποργκ, δεν έκανε δημόσια εμφάνιση το τελευταίο Σαββατοκύριακο, καθώς και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, αυξημένη σημασία αποκτά και η ομιλία της Φώφης Γεννηματά μετά την αναβάπτισή της από τη λαϊκή ψήφο και την ανάδειξή της στην ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς.