Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το Κοινωνικό Μέρισμα.

 Ωστόσο, η έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, αναμένεται να γίνει το απόγευμα, όταν θα ανέβουν στο βήμα της Βουλής οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και συγκεκριμένα αναμένεται πολιτική μάχη μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στις 5 το απόγευμα στο βήμα του Κοινοβουλίου και στις 6 θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.  

Φυσικά, η σημερινή συζήτηση θα δώσει την ευκαιρία και στην νικήτρια των χθεσινών εκλογών στην κεντροαριστερά Φώφη Γεννηματα να κάνει την πρώτη της αρχική ομιλία στην Βουλή και να δώσει και ένα δείγμα γραφής της στάσης που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα τόσο απέναντι στον πρωθυπουργό όσο και απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να ψηφισθεί με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς όλα τα κόμματα έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί.