Τρια νέα έγγραφα - φωτιά και νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, τα οποία εκθέτουν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και απογυμνώνουν τους μέχρι προχθές ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου ότι υπάρχει διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Τα νέα έγγραφα που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνουν πως στρατιωτικοί, επίσημοι εκπρόσωποι του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκαν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης, δήλωσαν άγνοια για την δραστηριότητα του ενδιάμεσου Βασίλη Παπαδόπουλου και αντι άλλων διευκρινήσεων σχεδόν εκδιώχθηκαν από το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, όταν οι Σαουδάραβες ζήτησαν να δουν την υποτιθέμενη Διακρατική Συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τον φερόμενο εκπρόσωπό τους Βασίλειο Παπαδόπουλο, η ελληνική πλευρά τους διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα που ήταν όμως μόνο στην ελληνική γλώσσα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα αφού μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα σε δύο χώρες είθισται να γράφεται στις γλώσσες και των δύο συμβαλλόμενων κρατών.

«Στη συνέχεια η υπογεγραμμένη Διακρατική Συμφωνία που επιδείχθηκε στην Σαουδαραβική πλευρά ήταν συνταγμένη μόνο στην ελληνική γλώσσα, πράγμα που παρατηρήθηκε από μέρους τους και εκφράστηκε η αδυναμία ανάγνωσης της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος. Επίσης προκύπτει ότι οι Σαουδάραβες όχι μόνο δεν γνώριζαν τον φερόμενο εκπρόσωπό τους Β. Παπαδόπουλο αλλά εξήγησαν πως επιθυμούσαν την αγορά 100.000 βλημάτων αντί για 300.000 βλήματα που «ντίλαρε» ο ενδιάμεσος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε και διαβαθμισμένα έγγραφα για τα οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να τηρηθεί το απόρρητο ώστε να είναι διαθέσιμα μόνο σε βουλευτές.

Επίσης, κατέθεσε και το πρακτικό της σύσκεψης που έγινε στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ στις 29.8.2017, για την ακρόαση των αιτημάτων της αντιπροσωπίας του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

«Ζητάμε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να πει την αλήθεια, να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αποκηρύξει τον μεσάζοντα, του ζητάμε να μας εξηγήσει τι έχει συμβεί» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, καταθέτοντας τα έγγραφα, ενώ ολοκληρώνοντας είπε: «Μια παράκληση. Την αλήθεια με μια δήλωση. Είναι κρίμα εμείς σε αυτή την συγκυρία να συζητάμε για ενός τραγικού επιπέδου μεσάζοντα».

Δείτε τα έγγραφα ΕΔΩ και ΕΔΩ